LCHF

Mitt år med LCHF

Efter en vidrig jul 2009 och nyårshelg 2010 när min kropp skrek av smärta, magen tjöt av magkatarr av all mat och allt kändes allmänt överjäkligt, bestämde jag mig för att testa LCHF kost för ett tag fram över. Sedan dess har jag ätit strikt LCHF. Mitt liv har tagit en ny vändning. Smärtan har minskat avsevärt och idag är jag värkmedicinfri. Min mage mår som en prinsessa och såväl gallsten som magkatarr har flugit sin kos. Idag kan jag äta allt det jag vill förutom kolhydrater.

Fuskar jag, ligger jag i magkramper och kroppsvärk i flera dygn. Min kropp tål inte kolhydrater längre, kanske har den aldrig gjort det heller.

Samtidigt som jag fick en friskare kropp, rasade kilona. Jag vägde 72,5 kg när jag började. Hoppades komma ner till 65 kg där jag låg när jag vägde som minst efter att ha fått barnen.

På 3 månader gick jag ner 12 kg. Totalt har jag gått ner 14 kg och håller sedan sommaren stadigt min vikt på 58,5 kg. Helt otroligt! Trodde ALDRIG jag skulle komma ner till de kilona igen och framför allt, trodde aldrig jag skulle må så här bra med tanke på min vidriga sjukdom som jag bär med mig i bagaget; Ehlers-Danlos syndrom.

Idag hittade jag gamla mått från innan jag började med LCHF. Jag blev chockad när jag plockade fram måttbandet igen. HUR kan jag ha varit så stor?! Jag såg det aldrig själv. Maken såg det inte heller. Mamma hävdar fortfarande ”Inte var du tjock inte! Inte smal heller, men tjock var du definitivt inte!”.

Bilderna är tagna med måttbandet tight mot ryggen. De ljuger alltså på så sätt att kilona var jämnt fördelade över hela kroppen. Jag fick inte måttbandet att hållas på det sättet och har därför valt att sätta det mot ryggen. Det ger åtminstone ett humm om förändringen.


Midjan då 82,5 cm – nu 70 cm. -12,5 cm


Strax under naveln då 101,5 cm – nu 85,5 cm. -26 cm


Låret då 59 cm – nu 51,5 cm. -7,5 cm


Jag har lyckats undvika kameran det sista halvåret av 2009 och början av 2010, men en bild från sommaren 2009 hittade jag. Gick upp något kilo efter den bilden, men tror inte det påverkade ansiktet så mycket, så denna får duga.

Jag ser skillnaden, men jag har svårt att greppa den. Kan inte ta till mig att det verkligen hänt så där mycket på mig. Obegripligt.

Och allt tack vare maten! Ändå får jag äta allt det jag älskar! Som pricken på i, är även sötsuget borta. Halleluja. 🙂

För vem vill inte äta något som detta? I och för sig rester från nyårsmiddagen, så inte vidare snyggt upplagt, men mums!!


Ugnsgratinerad rotselleri (även om detta inte är en ovanjordsgrönsak, ligger kolhydraterna endast på 4,9 gr/100gr), inrefilé av gris med körsbärstomater och svamp samt ”ostbollar” av färskost.

Och ja, jag får äta hur mycket jag vill av detta! Många tror att jag äter väldigt lite eller att jag bara äter trist mat. Tji fick ni! Jag äter ljuvligt god mat och jag mår som en prinsessa! 🙂

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. helt underbart att du mår så bra, är jätteglad för din skull vännen!
  fast i början på texten ska det väl stå 2009 *retas lite*
  kramar o kärlek

 2. Pamela säger:

  Ojj Miina..shit vilken förändring!!!! Bra jobbat!! Men nu får du nog så lov o hålla vikten, jag menar att du int går ner mer! Då blir du benget, o de vill vi int!! 🙂
  Du e supersnygg o ser ut som hälsan själv! Tänk om du nu bara kunde banta bort din sjukdom.. :/

  God fortsättning på nya året!

 3. Mia Mattsson säger:

  Härligt!! Det där LCHF är nog bra det. Jag har ju dock ätit en del kolhydrater den senaste tiden men jag har ändå inte gått upp i vikt så då känner jag att jag kan fuska lite. Har gått ner från 73,4-60,5 kg, helt otroligt!! Träna lite på det nu oxå så man får det sista lite fastare! 🙂

  Gott Nytt 2011 gumman!!
  Kram

 4. miina säger:

  Tack allesammans!

  Pamsan, nej jag har inte tappat något sedan i somras, så jag har nog nått min matchvikt. 🙂

  Myzan, jag vet inte riktigt. Det var nyårshelgen 2010, alltså nyårsafton på 2009 och nyårsheglen 2010 jag syftade på. Kanske borde skrivit julen 2009 och nyårshelgen 2010 då. Ska ändra. 🙂

 5. säger:

  Jag började äta enligt lchf (inte jättestrikt) och jag har också gått ner och mådde mycket bättre. Efter en jul med en hel del kolhydrater så är värken värre och ”tung” i magen. Så nu efter nyår är det till att återgå till lchf igen. Tack så mycket för tipset:)

Tack för att du lämnar några ord till mig!