LCHF

Miinas LCHF pepparkakor

Härom dagen försökte jag baka LCHF pepparkakor, men de blev inte alls som jag hade hoppats, så idag mixade jag ihop ett eget recept. De blev riktigt bra tycker jag, men lite väl fettiga. Man kanske kunde testa att låta degen stå kallt över natten alternativt försöka minska fettmängden, men då är jag rädd att degen inte håller ihop.

Jag använde honung eftersom jag nu har LCHF som en livsstil istället för att gå ner i vikt. Suckrin kanske kan fungera lika bra, men jag vet då inga mängder. De smakar ganska milt av pepparkaka, så vill man ha stark smak behöver man öka på kryddorna. Smeten ger 20-30 kakor beroende på storlek. För mig blev det 20 kakor och då innehåller varje kaka ca 4 g kolhydrater.

0,25 dl honung (blev lite i mesta laget för min smak)
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
½ tsk malda nejlikor
½ tsk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat
1,5 msk fiberhusk
100 g mandelmjöl


Koka samman grädde, smör och honung. Blanda i kryddorna. Tillsätt mandelmjöl och fiberhusk. Blanda väl. Tillsätt bikarbonat. Låt svälla 10 min.


Degen gick förvånansvärt bra att kavla ut, men nästa gång ska jag testa att låta degen stå över natten. Kanske blir den ännu fastare då.


Ta ut kakformer och grädda i 200 grader ca 7-8 min. (5 min blev för kort tid för mig och 10 min för länge.)


Tadaa! Färdiga! Jag lät dem först svalna på plåten och flyttade sedan över dem till hushållspapper en stund för att dra ur överlopps fettet.

Mamma och pappa gillade kakorna och enligt min smak så är de helt godkända.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!