Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 23 – Självinsikt

2012 – Dag 23 Självinsikt

Många strävar efter att ha koll på andra, att veta var man har sina vänner och fiender. Vi vet var vi har våra närmsta, men hur många av oss strävar efter att veta var vi har oss själva?

Det är så lätt att bara köra på med skyddslappar för att sedan stå där förvånad när man kraschar. Och många av oss inser inte vidden av våra egna styrkor och förmågor. Vi kanske inte ens är medvetna om att vi har sådana sidor, men beundrar ofta andras.

Jag har kommit en bra bit på väg när det gäller min självinsikt, men jag har fortfarande lång väg kvar. Jag är relativt bra på att se vad jag är bra på och jag kan uttrycka mig om mina svagheter. Mitt stora problem är när kroppen säger nej, och huvudet ja.

Ikväll satt jag och försökte pärla nya band till mina tumortoser. Min mellersta dotter tog över och sa ”mamma, nu kan du välja att låta mig göra det där och ha en fin dag imorgon med ork och glädje, eller så fortsätter du med det där du håller på med”. Tack, hjärtat, för att du såg mig när jag själv blundade!

Att ha självinsikt är att vara medveten om sina brister och tillgångar. Nästa gång du märker att du strävar efter att veta var du har dina vänner och fiender, eller nästa gång du beundrar en egenskap hos någon annan; kom ihåg att göra det samma med dig själv! <3


advent5

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!