Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 21 – Möjligheter

2012 – Dag 21 Möjligheter

I dagens samhälle tycker jag det gått från en inrutad bestämdhet till att börja tänka utanför sin egen box. Det är okej att se möjligheter istället för svårigheter och eftersom samhället idag blivit mer tillåtande, finns det en mångfald av individer och individanpassningar.

Man ses inte längre som en galen hippie om man gör sig av med boxen och tänker i helt nya banor.

Att i svåra situationer ha förmågan att titta över hindret och söka nya möjligheter är något man som person kan utveckla. Att börja med att leva i nuet och vara mindfull var min största ögonöppnare. Plötsligt öppnades sig nya dörrar framför mig och nya vägar kom fram på min livskarta.

Innan hade jag varit så fokuserad på det som låg framför mig, eller bakom mig, att jag bara såg en väg framåt och en väg bakåt. När det då kom ett hinder, sprang jag rakt in i det studsade tillbaka och rusade rakt in i det igen. Idag kan jag både se hindren komma och på så sätt undvika dem, och se bortom hindren när de väl står i min väg.

Visst kändes det oerhört motigt igår när jag satt och skrev ännu ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol om ett ärende som rör lön som skulle ha utbetalats till min assistent för 1,5 år sedan. Tidigare hade jag utan tvekan givit upp när jag fått beslutet från kommunen i min hand, men idag vet jag att jag mår som allra bäst när jag avslutar med att jag känner att jag gjort allt jag kan. Så om det nu krävs att än en gång överklaga, ja då gör jag det. Det blir intressant att se om ÅFD ens kan ta upp fallet igen, eftersom det redan varit hos dem ett varv, men det är en annan femma. Nu har jag åtminstone gjort vad jag kan.

En motgång, eller en prövning, blir ofta en andningspaus för mig där jag ges möjlighet att se problemet ur en ny vinkel. Visst sjutton blir jag arg och irriterad och till och med förbannad, men det är i nästa steg som jag kan göra valet hur jag hanterar motgången/prövningen. Och det är i det skedet som jag fått nya verktyg genom att vara medvetet närvarande.

Möjligheter finns där ute, det är vi som väljer om vi hinner och kan se dem.


advent5

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!