Skriverier

Lillajul-helg

Så är helgen nästan förbi. Inte trodde jag väl att det skulle komma snö till lillajul och framför allt inte så här mycket! Jisses!

Solen förgyllde lillajuls förmiddagen med sina vackra, varma strålar.

”Kom, kom, signade jul. Glans över vita skogar.”

Redo för en promenad i mattes egetsydda tossor, halsband och overall.

Promenad i snöstormen med vrålåket. Lite lätt spårigt och inte helt överens om färdriktningen alla gånger, men bättre än väntat! Däremot skiter det sig totalt och fullständigt på isiga, lutande vägar.

Hopp-i-snön-bus!

Nattis och hennes kompis Alma landade oxå i diket ett antal gånger.

Medan maken och tjejerna gick in på en skogsväg för att hämta lillajulgran, vände jag och Ayleen tillbaka hemåt. Det var då det gick mindre bra med kanande rullstol mot dikets snöhögar gång, på gång, på gång. Men sist och slutligen kom vi fram till vår väg där jag kunde släppa henne lös!

Kom då, matte! *bjuder in till lek*

Härligt att få vara utomhus en stund! Ljuvligt väder och julkänslorna flödar.

Vet ni vad? Det gör inget att huset inte är i tipp topp! Det blir faktiskt lillajul ändå! Här har ni beviset!

Kvällen tillbringade vi hos mina föräldrar tillsammans med äldsta lillebror och hans två söner. Mamma bjöd på underbar mat! Tror aldrig jag ätit så god lutfisk! Helt underbar! Satt och åt endast lutfiskt på slutet, utan sås och utan blomkål. Det har inte hänt tidigare!

Idag, söndag, har vi tänt det första ljuset och haft stort pepparkaksbak. Barnen har hunnit med gårdslek medan jag och maken fixat gallergrinden för grovköksdörren in till huset så att hundar och kattungar ser varandra och kan nosa på varandra, men katterna ändå har lugn och ro och sitt eget lilla kryp-in.

Pepparkaksbak med den första misslyckade degen genom tiderna, men nån gång ska ju vara den första!

Julina har varit i Stockholm och sjungit på sin småkusins dop. Ska bli underbart att få hem henne imorgon igen! Hon har lixom fattats mig den här helgen. Det här är andra lilajulen på raken som hon inte varit hemma nu. Lilltrollan min som faktiskt blir 13 den här månaden. <3

Nu ska jag sätta mig med barnen i soffan och se andra avsnittet av årets julkalender ”Mysteriet på Greveholm II”. Helt underbar verkar den vara!

Hoppas ni alla haft en skön lillajul och första advent!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!