Hälsa och ohälsa, Skriverier

Tom och yrslig

Just nu känner jag mig tom på det mesta. Tom på energi, tom på tankar, tom på ord. Jag antar att covid tar ut sin rätt i kroppen och dränerar ut allt, för att kroppen bara ska ha energi till att bli frisk och inte tjafsa med annat.

Maken är på övningen med kören som jag leder. Jag saknar dem. Jag önskar jag vore en fluga på väggen som fick bada i tonerna, att få vara en hemlig liten del av deras gemenskap. Men nästa vecka hoppas jag få sitta där i mitten igen, kunna möta deras blickar och varsamt vägleda dem i tonerna dit jag vill ha dem.

Jag har sett tillräckligt många Netflix-avsnitt nu, för att nästan känna en irritation av att stirra in i en skärm. Det är förstås en skön flykt för att få tiden att gå, men det ger absolut ingenting. Därför är jag tacksam för vänner som underhåller mig, även om jag säkert upplevs en aning frånvarande och trött. Och jag är tacksam för assistenterna som ställer upp och sköter det vardagliga, medan jag tom på energi halvsitter i sängen under täcket.

Jag blir rätt yr av det här viruset, tydligen, så jag är stationerad i sängen. Med all tomhet. Tiden går långsamt. Inte ens inspiration till musiken finns. Jag skulle ju faktiskt kunna ligga här och fundera på vilka sånger jag ska föreslå till någon av körerna. Jag skulle kunna arrangera noter. Men nä, det får vänta lite till tydligen.

Det som definitivt inte är tomt är mina lungor. Jisses vad de knorrar och värker. Som om de hade betalt för det. Men jag har medicinsk laser, jag tar astmamedicin, jag har luftfuktare med ravensara-olja, jag blåser i vattenflaska och jag dricker sprängticka, så imorgon räknar jag med att det börjar vända. Sen verkar det gå relativt snabbt till det bättre för de flesta, så det är min plan att det ska göra även för mig.

Den där tomheten ska snart ersättas med ny energi och allt det där som är jag. Men just nu satsar jag alltså på att vara tom och yrslig och låter kroppen återhämta sig bäst den vill, i den takt den behöver, så länge den är fit for fight igen till helgen! Så litet tidskrav har jag nog ändå på återhämtningen.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!