Skriverier

Stormig vår

Idag lyser solen igen, men hela natten har det blåst ganska kraftigt. Tycker att det har blåst ovanligt mycket i år, eller är det bara för att jag är mer uppmärksam?

Brukar det blåsa/storma på våren? På hösten jag, men på våren! Tycker inte alls om det.

Jag får nackspärr, sämre balans och kortare stubin när det ska bli storm. Dessutom gillar jag inte att åka färja, och framför allt inte när det blåser.

Så varför detta stormande?

Jag gillar inte den procentuella ökningen av storm här på Åland, åtminstone den ökning som jag uppfattar det. Vill verkligen inte ha en blåsig sommar oxå. Det vore fruktansvärt onödigt tycker jag.

Campingen där vi är långliggare ligger väldigt skyddat vilket gör att det mest bara fläktar så där lagom. Längtar dit alldeles förfärligt mycket just nu. Känslan igår när vi gick där hand i hand, jag och Nicke, i tystnaden, var helt underbar. Förra året kämpade jag rätt mycket med min panikångest. Jag hoppas att den här sommaren ska bli lite mindre kämpig, lite mer självklar och framför allt stormfri på alla sätt och vis!

Du kanske också gillar…

6 kommentarer

 1. Långliggare?
  Har ni husvagn ståendes?

  1. miina säger:

   Ja, vi har den stående på en camping här på ön. Jag har lite svårt att åka färja med min yrsel och ångest, så då njuter vi va att vara långliggare istället. Vi kan självklart koppla vagnen till bilen och åka över till Sverige eller Finland när helst vi önskar. Perfekt helt enkelt. 🙂

 2. säger:

  Hittade hit via skruttens sida =) En familj med eds är vi med & så såg jag att det stod LCHF på din sida …äter du enligt lchf ??
  Jag & maken började äta enl.lchf förra året http://biglost.blogg.se/ & efter det blev min mage ”hyfsat bra” ,*peppar peppar*,inte en inflammation i tarmarna efter lchf kosten =)
  Skönt att få vara ”lång liggare” men att kunna välja =) Maken inredde våran husvagn i ”anpassat” behov ,med spec.madrasser & så ,underbart =)
  Ha en bra påsk

  1. miina säger:

   Hej Carro!
   Tack för att du hälsar på hos mig! 🙂 Ja, jag äter LCHF sedan januari 2010. Jag har oxå specialmadrass i vagnen. Annars skulle det aldrig gå. Skönt när man med relativt små medel kan göra livet lite lättare att leva, även på en camping. 🙂

 3. Det låter jättehärligt att ha en husvagn ståendes så där efter behov. Det skulle jag gärna vilja ha.
  Att åka färja är lite av en kamp varje gång kan jag tycka av olika anledningar. Det är klart att Estonia katastrofen gör inte det hela lättare.
  Som tur är har jag ingen närstående som blev drabbad men dock vänner och själv hade jag småbarn just då och satt framför tv hela dagen med sk mamma hormoner och tårar som rann som floder av ingenting så det har fortfarande satt sina spår när jag åker färja.

  Sen tycker jag att det är så stimmigt på båten oftast kontra ingen action alls.

  Ha nu en trevlig påsk
  Tjilleling

  1. miina säger:

   Ja, hit går det ju snabbt med färjan. Bara 2 timmar. Så hit kanske du vågar dig. 😉 Och jo, det är super med husvagn. Så skönt att bara lasta in familjen och åka iväg till lugn och ro och inga måsten.

Tack för att du lämnar några ord till mig!