Skriverier

Idol

Tycker TV4 favoriserar Jay lite väl mycket. Inte nog med att han får vara kvar trots att han brutit rusmedelskontraktet med dem, dessutom lyfter de fram honom på ett för de andra ofördelaktigt sätt.

Igår bjöd Jay på en show av högsta kvalité med vilda dansare, rökbomber och pyroteknik. Juryn ger honom en låt där just detta förhöjer numret nåt så enormt! Hur många tänkte på att han kortade av alla toner, att han inte sjöng ut fraserna som han borde? Ingen! För det såg så proffsigt ut där han stod och gjorde sitt. Vad fick Olle? En låt där han står rakt upp och ner, naket, med dansare runt sig som viftar med tyg. Öh…just det… Minnahs låt var däremot en rejält avskalad ballad där det skulle se fånigt ut att ge henne mer än de gav henne.

Men hur tänkte TV4 riktigt?! Jay hade kunnat göra låten utan allt det extra! Då hade de blivit mer jämspelta. Nu fick Jay en show, Olle en låt.

Andra låten fick Jay en riktigt smörballad, en naket och avskalad låt, i ett väldigt smalt register. En man inte kan misslyckas med om jag ska gå steget längre än jag borde. Han fick en låt där han fick glänsa än en gång, bara han vågade visa sig sårbar. De andra fick halvbra låtar som de fick slita för.

Vem vinner Idol? Förmodligen Jay. Han kommer säkert att göra något lite halvsnyftigt av vinnarlåten och eftersom den är så långt borta från hans ”rätta jag” i låtval kommer alla att vara så djupt imponerade av att han gör den bra trots att det inte är hans musikstil.

Vem borde vinna Idol av de två som är kvar? Minnah. Hon har utvecklats mest genom den här tiden. Hon gör om alla låtar till något hon verkligen vill förmedla. Hon berör med sin sång. Visst, hon sjunger inte helt hundra med rätt pitch, men hon förmedlar en enorm känsla! Hon har gått från att sjunga falskt till att våga ta plats på scen och använda rösten trots att hon vet att hon inte är den mest kunniga i sångteknik. Hon har gått från att ha åkt ut till att komma igen och visa att hon lär sig mer och mer för varje dag som går.

Kanske är det för att jag själv är som Minnah som jag berörs av henne. Jag sjunger själv inte bra, långt ifrån, men jag berör och för mig är det viktigt.

Men nä, jag tycker nog inte att någon av dem är i närheten av lika duktiga som t.ex. Kevin, förra årets vinnare. Är nog lite besviken på årets Idol. De var kanske för duktiga allihopa från början, vilket gjort att de inte utvecklats på samma sätt och därför inte överraskat mig som jag hade förväntat mig.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!