LCHF

Bakar LCHF bröd

I början av januari bestämde jag mig för att börja äta LCHF. Tänkte att det nu får det banne mig vara nog med värk i min kropp. Nåt måste göras och eftersom så många blivit hjälpta av LCHF kändes det åtminstone värt att testa. Vägde då 72-72,5 kg. Är 172 cm lång och hade enligt mig själv 5-7 kg för mycket på kroppen.

Idag väger jag 61-62 kg beroende på när i månaden jag är. Värken är mycket bättre. Energin är mycket högre. Jag har slutat svälla 10 cm och gå upp 2-3 kg vid mens.

Enda nackdelen är att BH-kupan har minskat drastiskt. Hälften av kilona verkar ha suttit där. :/ För att inte tala om hur svårt det är att hitta jeans som är tillräckligt långa. Stl 42 var perfekt på längden, men byxtillverkarna verkar tro att man krymper i benen när man minskar till stl 38. Nå, det finns ju jeans i tumstorlek, men de är alltid svårare att hitta begagnade vilket innebär att det är svårt att fynda till bra priser.

Så vad är det då jag bakar ikväll? Jo…

Mumsigt LCHF bröd med lite eget trixande.

Ingredienser:
3dl linfrö
1dl sesamfrö
1 dl cashewnötter (denna gång rostade och saltade)
1 dl pekannötterl
drygt 1 dl Bake Pro
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
1,5 tsk örtsalt

Mixa ovanstående till ”mjöl”.

Blanda sedan i:
50 g smält smör
1 dl turkisk joghurt
400 g mozarella ost skurna i små tärningar
6 ägg

Gör så här:
Mixa alla nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

Återstår att se hur det smakar. Senast jag bakade detta, då i bakmaskin, blev det ingen höjdare. Får se om det här blir en förbättring.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

 1. Nikap säger:

  Hej!

  Jag har precis fått reda på att jag har EDS. Hela min värld har ju vänts upp och ner. Själv har jag ätit LCHF över 3 år. Jag gick väl ner lite i början, men sen har jag gått upp. Äter fortfarande lchf men går inte ner längre. Tror nästan att jag kan ha problem med sköldkörteln eller nåt.

  Det som jag tycker är positivt är väl att min mage är bättre genom lchf, i alla fall gasmässigt. Men jag har perioder jag får kräkas upp maten, troligen har jag något bråck som ställer till det. Är just nu inne i en sån period.

  När du skriver att din värk blivit bättre blir jag glad för din skull. Men för min del har jag inte alls blivit bättre i min värk. Men jag ger inte upp. Jag får ju nu lära mig både det ena och andra nu genom min nya diagnos. Måste ju lära mig hushålla på min energi och vara noga med vila och avlastning av kroppen, så ska jag nog förhoppningsvis kunna stanna kvar där jag är och i inte få mer värk. Just nu har jag muskelvärk, ledvärk och nervsmärtor samtidigt.

  Hur som helst så kommer jag fortsätta att äta lchf för den maten känns ändå bäst och naturligast. Jag har en dotter på 20 år som nyss fått ett barn, en pojke som nu är 8 mån. Så jag är nybliven mormor! 🙂
  Har i alla fall introducerat min dotter i lchf och hon har på kort tid gått ner snart 20 kg och det är ett fantastiskt resultat! Jag tror att hon rasat så snabbt för att hon aldrig någonsin hållit på med bantningar som en annan gjort.

  Kram Nikap

Tack för att du lämnar några ord till mig!