Skriverier

Lillajul

Så har lillajul passerat och förberedelserna inför det med den, så ni kan ju tänka er vad det här inlägget kommer att handla om!

I fredags pyntade vi lite sparsamt, medan det mesta av julpyntet får vänta ännu någon vecka.

Pepparkakor är ingen självklarhet för mig som äter LCHF. Det har genom åren blivit diverse olika varianter, men i år gick jag tillbaka till Åsas recept. I fredags var det ju även första lucköppnar dagen! Jag hade unnat mig själv en nötkalender. Hittills måste jag säga att jag är positivt överraskad!

Lillajul firades först med besök på lillajulmarknaden med minstingens familj och efter det fortsatte vi hemma hos oss på kvällen. Jag kände mig märkligt vuxen när jag satt där och rörde om i grytorna. Vanligen brukar det vara mina föräldrar som står för att koka lutfisk, potatis, vitsås e.t.c., medan vi brukar ha fisktillbehör och sådant som specifikt min familj vill ha på bordet. I år var det istället jag själv som kockade. Maten var precis så där härligt efterlängtad som julmaten ska vara och vi njöt allihopa av att stoppa magsäcken aningens mer överfull än den egentligen klarar av. Efter middagen blev det glögg, pepparkaka och godis under några omgångar spel. Innan minstingen begav sig hemåt, hittades det förstås paket som lillajultomten lämnat utanför dörren.

Det känns märkligt att familjen har delats upp, nu när barnen har sina egna liv, men samtidigt är det ett nytt, spännande kapitel att undersöka. Nya traditioner tar vid och det råder en slags förväntan även över det nya.

I lillajulklapp fick jag en söt liten julgransdekoration som föreställde ett garnnystan. Tack till förstfödingen som införskaffat och tack till maken min som gav den!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Fina strumpor har du hittat! Vi åkte inte till Kastelholms lillajulmarknad utan till Sjökvarteret. Där var det helt tomt fast vi hade läst att det skulle vara marknad. Var lite besvikna, men gick till centrum i stället. Vi har också lite annorlunda jul i år då ett av barnbarnen har flyttat till Sverige och kommer inte att vara med oss i år.

    1. Miina säger:

      Men så tråkigt med julmarknaden! Undrar vad som hänt med den!

      Nog är man glad att alla barnen och barnbarnen hittar sina egna vägar, men sakna dem gör man ju förstås. ❤️

Tack för att du lämnar några ord till mig!