Skriverier

Min vita elefant

Jag ligger under mitt täcke. Ena katten tassar runt, spinnandes, innan hon slutligen lägger sig ner. Makens fingrar rör sig över min rygg när han förstrött kliar mig medan han ser på handboll på tvn.

Över mig sköljer dimman från min vita elefant. Dimman av ånga, med doft av bergamott. Elefanten som min dv assistent hämtade från den lokala naturkostbutiken åt mig när jag hade covid mars-22, för att hjälpa min andning. Efter det har den fått fortsätta sin tjänst hos mig med att sprida doften av eteriska oljor istället.

Det är så skönt att känna den svala ångan mot ansiktet och att komma till ro med hjälp av den avslappnade doften. Så jag sluter mina trötta ögon och låter mig vaggas till ro av John Blund, med förhoppning om en djup och återhämtande sömn.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Kanske skulle den vita elefanten vara någonting för mig också? Brukar ofta ha svårt med sömnen och mina luftvägarna blir ofta torra då jag sover.

    1. Miina säger:

      Det tycker jag du ska göra! Liv och Lust i Maxinge har haft lite olika modeller. Jag gillar elefanten eftersom man kan vrida själva ångstrålen så att den passar bäst. Lavendel är bra för sömnen oxå, men jag har varit lite trött på den doften, så jag valde bergamott. Den främjar mer avslappning, men funkar bra för mig till natten. Men som sagt, lavendel är nog den mest optimala för sömnen.

Tack för att du lämnar några ord till mig!