Inspiration

Storslam i foto

Det är länge sedan jag skrev här nu. Jag har under sommaren/hösten gått igenom ett rejält smärtpåslag under 6 veckor och var rätt trasig. Sedan kom förkylning på 5 veckor efter det, men NU är jag på banan igen!

Dagen har gått i fotograferandets tecken. Jag har under 5 veckor gått en kurs i Fotografisk bild på 100 poäng genom NTI skolan (gymnasium på distans). Det har varit intressant och givande. Idag hade jag betygssamtal och fick veta att jag kommer att få A i kursen. Det gläder mig, så klart, men det som gläder mig mest är all fin kritik jag fick av läraren! Han sa bland annat ”Det här låter fördomsfullt, men jag måste ändå säga det. Jag hade aldrig kunnat ana at du sitter i rullstol när jag tittar på dina bilder. Du har en fin vinkel och verkar inte alls ha begränsad framkomlighet, vilket du skulle kunna ha med rullstol.” Han sa även att han uppfattar att jag har en egen känsla i bilderna och att han kan peka ut bland många elevers bilder, vilka som är mina. Det kändes fint att höra, eftersom jag kämpat så med mitt fotograferande sedan jag bytte till micro 4/3 kamera. Det är så helt annorlunda att fota med detta format och jag har känt mig rätt så begränsad av rullstolen. Därför värmer hans ord extra mycket.

Du kan klicka på bilderna för att se dem i större format.

Här är mina bilder från uppgifter vi skulle göra.

Och här kommer mina bilder från examensarbetet.

Dessutom har jag ikväll varit på Fotoklubben Obscuras prisutdelning av Fotomaraton 2017. Jag fick äran att motta pris i två olika teman. Jag fick ett USB-minne på 32 GB och en fotobok med alla deltagande foton, förutom två fina diplom. Fint ordnat, Obscura!

Så idag har jag som sagt gått i fotots tecken. En fin dag, värd att spara i hjärtat. Perfekt sätt att lysa upp höstmörkret på!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!