EDS, Inspiration, Julkalendern 2012 - dag för dag

Dag 11 – Mina mål

Mina mål i livet har fått omformas nu som då på livets stig, ibland med lätt beröring, ibland med järnspett och hammare.

Mina mål just nu kan delas upp i långsiktiga och kortsiktiga.

  • Mitt mål är att vara den jag är, inifrån och ut, oavsett vad andra tycker och tänker. Ett mål som hela tiden måste underhållas för att vara up-to-date. För mig.
  • Mitt allra innerligaste mål just nu är att få en hållbar väg i yrkeslivet. Just nu är jag sjukskriven sedan maj 2012. Jag har genom undersökningar på olika instanser fått papper på att jag inte kan jobba som merkonom, vilket jag är utbildad till, men FPA har givit avslag på arbetsprövning och rehabilitering. Mitt mål är därför att på bästa sätt, fysiskt sätt, hitta en fungerande arbetssituation där jag med rätt hjälpmedel kan gå in i en för mig värdefull yrkesroll.
  • Jag ska hitta en fungerande träning som kan förbättra min muskelkapacitet i händer och axel. Och på sikt vill jag hitta en träning som känns motiverande för mig och som kan stärka min kropp på bästa sätt.
  • Jag ska envist söka och hitta de hjälpmedel och lösningar som kan underlätta för mig där min egen kropp inte räcker till.
  • Jag ska hela tiden fortsätta utvecklas som människa och lära mig nya saker om mitt inre och min livsväg.
  • Jag ska jobba stenhårt på att vara så självgående som möjligt.
  • Mitt allra viktigaste mål är att lära mig var mina begränsningar finns och hur jag kan hushålla med mina resurser på bästa sätt. I dag lever jag som en främling i ett land där jag teoretiskt känner till reglerna, men inte förstår normerna och heller inte kan leva efter den sed som är bruklig. Jag har inte hunnit anpassa mig till landets levnadssättet och de förhållningsregler som gäller. Mitt mål är att bli en del av samhället, en del av kulturen, en del av det främmande landet, så att det till slut blir mitt eget hem.
  • Du kanske också gillar…

    Tack för att du lämnar några ord till mig!