Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 11 – Mina mål

2012 – Dag 11 Mina mål

En återblick på hur mina mål såg ut 2012, vad jag har uppnått, vad som fallit i glömska och vad som inte längre är aktuellt.

Mina mål just nu kan delas upp i långsiktiga och kortsiktiga.

  • Mitt mål är att vara den jag är, inifrån och ut, oavsett vad andra tycker och tänker. Ett mål som hela tiden måste underhållas för att vara up-to-date. För mig.

Det här har jag verkligen jobbat stenhårt med, att våga vara den jag är oavsett andras åsikt. När jag gick i politiken blev det här en stor utmaning för mig. Det har varit ett år av att hitta mig själv i den rollen. Ett spännande, men intensivt jobb.

 

  • Mitt allra innerligaste mål just nu är att få en hållbar väg i yrkeslivet. Just nu är jag sjukskriven sedan maj 2012. Jag har genom undersökningar på olika instanser fått papper på att jag inte kan jobba som merkonom, vilket jag är utbildad till, men FPA har givit avslag på arbetsprövning och rehabilitering. Mitt mål är därför att på bästa sätt, fysiskt sätt, hitta en fungerande arbetssituation där jag med rätt hjälpmedel kan gå in i en för mig värdefull yrkesroll.

I juli 2013 startade jag och min käre far Zoomcamp Åland, en resebyrå för funktionsnedsatta och seniorer. I augusti 2014 kompletterade vi med vår hjälpmedelsbutik Hjälpzam. Från januari 2015 är jag beviljad helinvalidpension. Jag kan nu jobba det jag vill och klarar av och det känns underbart!

  • Jag ska hitta en fungerande träning som kan förbättra min muskelkapacitet i händer och axel. Och på sikt vill jag hitta en träning som känns motiverande för mig och som kan stärka min kropp på bästa sätt.

Ja…det här har inte gått så bra. Jag har blivit sämre och sämre, men det här är helt p.g.a. min förbaskade axel som gör sitt bästa för att ta ut skilsmässa från mig. 🙂 Jag jobbar på det och jag är hoppfull. Snart vänder det!

  • Jag ska envist söka och hitta de hjälpmedel och lösningar som kan underlätta för mig där min egen kropp inte räcker till.

Jaaaa!! Det här är ett mål som jag med bravur har klarat och som jag givit mig sjutton på att alltid lyckas med. 🙂

  • Jag ska hela tiden fortsätta utvecklas som människa och lära mig nya saker om mitt inre och min livsväg.

Vid min senaste kanalisering fick jag bekräftat att jag jobbat på rätt sätt och åt rätt håll och jag ska göra mitt bästa för att inte tappa bort min stig! <3

  • Jag ska jobba stenhårt på att vara så självgående som möjligt.

Okej, det här är ett mål som borde omdefinieras rejält. Jag väljer istället att säga att jag ska jobba stenhårt för att ta den hjälp jag behöver för att göra det jag måste, för att orka göra det jag vill!

  • Mitt allra viktigaste mål är att lära mig var mina begränsningar finns och hur jag kan hushålla med mina resurser på bästa sätt. I dag lever jag som en främling i ett land där jag teoretiskt känner till reglerna, men inte förstår normerna och heller inte kan leva efter den sed som är bruklig. Jag har inte hunnit anpassa mig till landets levnadssättet och de förhållningsregler som gäller. Mitt mål är att bli en del av samhället, en del av kulturen, en del av det främmande landet, så att det till slut blir mitt eget hem.

Det här hade jag helt glömt bort att jag känt mig så vilse med. Idag är jag trygg med var mina gränser går tack vare pacing-batterimetoden. Visst gör jag knasiga saker ibland, men jag vet hur jag ska hålla mig på rätt bana på längre sikt. Det känns härligt att kunna läsa vilken skillnad det är inom mig då och nu när det gäller just det här!

Det har verkligen varit en resa, dessa två år. En fantastisk och lärorik resa som jag är stolt över att ha påbörjat. Det är en livslång resa med livslångt lärande och jag hoppas att jag med åren ska känna mig nöjd med mina prestationer!


advent3

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!