Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 10 – Musiken i mitt liv

2010 – Dag 10 Musiken i mitt liv

Ibland undrar jag hur jag hade överlevt utan musiken. I musiken är jag likställd alla andra. I musiken finns gemenskap, jag blir berörd och jag har 100 % medveten närvaro.

Här kommer morgonens sång, ouppsjungen, oplanerad, slarvigt textad, lite falsk här och var och helt otränad.

För sång ska int innehålla prestation, den behöver inte vara perfekt, den behöver inte ens vara i närheten av bra, så länge du själv känner att sången ger dig något!

Min sjukdom påverkar min röst, så nu som då under året får jag ”börja om”, lära känna en ny funktion, eller dysfunktion i min röst. Det går sällan framåt rent tekniskt sett, men det ger mig så mycket mer rent känslomässigt.

De senast åren har jag haft äran att leda en sånggrupp i bl.a. Eckerö i Medis regi. Det här är en kurs för alla. De flesta har inte sjungit tidigare, eller bara i duschen hemma när ingen hör. Att få uppleva hur vi tillsammans kan sjunga tre- och fyrstämmigt, eller unisont är magiskt! Att sitta där vid pianot och ta emot energierna och möta blickar som säger att de här människorna verkligen njuter av att vara just där, just då, tillsammans med mig. Det har rört mig till tårar både en och två gånger. Just nu sitter jag faktiskt under en filt som jag fick från just Eckerögänget i höstas. 🙂

Tidigare sjöng jag i Mediskör, men i och med höstens valkampanjande tog jag en paus från den. Beroende på mina politiska uppdrag, så planerar jag att gå tillbaka i vår, men det får tiden utvisa hur det blir. Istället för kören har jag tillsammans med en fin sångarvän utforskat en helt ny genre för mig, nämligen old-time. Det är underbart att få sjunga duetter i olika stämmor och bara njuta av stunden!

För den här gången är min individuella tid med sångpedagog över. Vi får bara sjunga 4 år på raken, sedan hamnar vi ut från förhandsanmälan och slåss med alla andra om de få platser som finns. Vi får se om det blir fler gånger för mig. Jag saknar konserterna mest, konstigt nog. 🙂

Ja, musiken är viktig, och jag är så glad att jag får dela den med hela min familj! Avslutar med ett citat från inlägget 2010.

I musiken kan jag släppa loss alla känslor, låta allt strömma ur mig och lämna min själ. Sorg blir till glädje, ilska blir till energi, kärlek blir fulländad. Musiken är mitt liv. Att sitta vid mitt piano i min ensamhet eller att sätta mig ner och spela några vaggsånger kan lindra en veckas smärta inom mig. Utan musiken skulle jag inte kunna andas. Utan musiken är jag bara ett tomt skal.


advent3

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!