EDS, Hälsa och ohälsa

Dag 1

Igår kväll tog jag för andra omgången min första tablett av kontinuerlig smärtmedicin. Minst 2 veckor ska jag försöka stå ut och se vad som händer. Jag blir ganska trött och en aning ”dimmig”/yr av dem, men vid den här tiden på morgonen börjar det ge med sig.

Jag är överkänslig mot mediciner och får alltid starka biverkningar, så denna gång äter jag halverad minimindos. Normalt börjar man på 300 mg för att öka till max 4000 mg. Jag äter nu 150 mg, som egentligen inte finns som minimidos. 300 mg är nämligen i kapselform, så läkaren skrev ut 600 mg som är i tablettform, som jag delar först i mitten (vilket då ger minimidos) och sedan halverar jag även den halvan. Känns lite fånigt, men alla sätt är bra utom de dåliga. 🙂

Förra gången stod jag ut i 3 dagar. Nu ska jag verkligen göra mitt bästa för att klara det i minst 2 veckor.

Om 2 veckor är jag tillbaka på Orton igen för rehabilitering en vecka. Det ska bli skönt att släppa alla måsten och bara fokusera på sig själv ett tag. Att få maten serverad, inte behöva göra annat än att ta sig från träning/behandling till nästa och vila däremellan. Missförstå mig inte; det är oerhört ansträngande och krävande och jag brukar vara helt slut i 2 veckor efter hemkomst, men det ger så otroligt mycket och det är så skönt att vara i händerna på någon som faktiskt kan ge svar på mina frågor, och inte vice versa som det oftast är när man lider av en sällsynt sjukdom som jag gör.

Nu ska jag ta tjuren vid hornen och göra mig i ordning för jobbet. Min assistent är snart här och vi har några småsaker att hinna med här hemma innan vi beger oss iväg till jobbet.

Önskar er, mina kära läsare, en härlig dag! <3

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!