Skriverier

Framtidsfunderingar

Sätter mig ner och låter fingrarna glida över tangenterna. Det är fredag morgon och tystnaden har lagt sig över Solängen. Maken har åkt på jobb och barnen till skolan. Hundarna har tagit sin förmiddagsvila och sover djupt i sofforna.

Tankarna virvlar iväg, än hit, än dit. Funderingar kring jobb, skola, utbildning, tankar på vänner nära och långt borta, tankar på människor som lämnat oss och som är på väg att lämna oss, tankar på konserten med Vivakören igår, känslor kring det. Så mycket som rör sig inom mig. Jag har aldrig förstått hur somliga kan sätta sig ner för att skriva och plötsligt blir huvudet tomt. Tvärtom känns det ibland som om tankarna trängs inom mig och att fingrarna inte hinner med. De perioderna är tystnaden här i bloggen påtalig. Det finns för mycket att skriva, men ingen möjlighet att tillgodose utrymme för dem alla.

Nu när jag blev sjukskriven tänkte jag att det skulle finnas tid över för mina tankar att sväva ut genom fingrarna, men ack så fel jag haft den här första veckan. Tiden har gått åt till att reda upp allt från butiken, där ännu en fjärdedel ligger kvar i lådor i vardagsrummet, det har varit rännande till läkare och fysioterapeuter, möten och framför allt skolprojekt. Har nu lämnat in alla uppgifter utom en för att få merkonomexamen genom validering. Känns jätte bra! Hade trott att jag skulle få jobba med det i veckor, men det har hittills gått på 3 dygn.

I och med pluggandet har tankarna växt kring vad jag skulle kunna jobba med i framtiden, vad min kropp klarar av, och vad jag skulle vilja syssla med. Jag har alltid drömt om att bli samtalsterapeut av något slag. Det finns en utbildning jag drömmer om; KBT med mindfulness. Wow! Men det är inte praktiskt genomförbar för mig. För dyr och dessutom närvaro varje månad i Sverige. Skulle trasa sönder totalt, men oj vad jag skulle vilja! Så, finns det något inom psykologin som skulle passa mig? Eller kanske något med hemsidor? Weblayoutare? Eller journalist? Författare?

Jag önskar någon kunde säga till mig, förklara för mig, hur min livskarta ser ut. Åt vilket håll jag ska gå. Vilka hinder som finns framför mig och hur jag på bästa sätt kan ta mig förbi dem. Men första steget är nu att få merkonomexamen avklarad. Mindfulness, Miina. Här och nu. Just nu räcker det gott och väl med den examen. Framtiden är framtiden och behöver inte grubblas över nu.

Så, nu upp från datorn och ta itu med dagens projekt; få Solängen en aning mer lätt navigerad bland oreda och företagslådor.

Trevlig helg!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!