Skriverier

Liten blir stor

Så har dagen kommit när alla tre tjejer ska vara tillsammans i skolan för första gången. Moalies förskolegrupp kommer från och med idag att en gång i veckan inom april vara på besök i skolan. Här på Åland är förskolan kopplad till dagis och inte till skolan som på många håll i Sverige.

Min lilla skrutt har blivit stor.

Men visst märks det att hon är ett helt år yngre än både Julina och Natalie var när de började skolan. Hon är t.ex. minst ett år efter när det gäller cykel (och då menar jag storleksmässigt). Hon har inte talet lika välutvecklat. Hon är helt enkelt mindre, hela hon. Istället för att vara 7,5 år är hon alltså 6,5 år. Julina väntade ju ett år eftersom hon är född sista dagarna på året och vi precis hade flyttat till Finström. Natalie är född första dagarna på året och Moalie först i november.

Ska bli spännande att se om och hur hon påverkas av att vara lite yngre. Hon är ju rätt tuff tjej som kastar sig in i nya utmaningar med ett leende, så den sociala biten är jag inte orolig för. Tror mer att det kan bli problem med det fysiska, speciellt med tanke på att hon är så kraftigt påverkad av mina gener.

Så, idag får jag hem en blivande skolunge. Lilla, söta, goa trollan min! Tror Nicke har mer problem med det hela än jag har. T.ex. så skär han maten åt henne vid middagsbordet, tills jag ryter till att hon banne mig klarar det själv. Då blir han knallröd och skämtar bort det. Eller som när Moalie ska klä på sig ytterkläderna och Nicke tar över för att ”hjälpa till”. 🙂 Stackarn. Det blir nog en pärs för honom i augusti om han inte lyckas släppa taget lite under sommaren.

Nej, nu ska jag avsluta skrivandet här. De stora tjejerna har åkt till skolan för en halvtimme sedan, så nu är det dags för mig att börja göra mig i ordning för jobb. Sen hämta älskade vännen från färjan! Gud, vad jag längtar!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. mia säger:

    Det är svårt för pappor ibland:), pappa skulle nog gärna skiva maten åt mig ännu:P hehe, de är för söta. spännande med skola! ha en fin kväll!

Tack för att du lämnar några ord till mig!