Skriverier

Feng shui bland vännerna

Idag när jag körde till jobbet insåg jag att jag den senaste tiden feng shuiat omedvetet i vänskapens land.

Ligger det något i luften, eller är det bara jag? Vad säger Mayakalendern? Oavsett vad, så är det något som sker och jag vill släppa taget och inse att det är något som är meningen att ske.

Det finns människor som jag njuter av att kunna kapa banden till, som gör att jag känner mig fri, men det finns även människor som det svider i hjärtat att förlora. Att inse att det är meningen att ske när man saknar en person på det viset är svårt och jag skulle gärna ha en vägledare som pekar ut orsak och mål. Men varför göra något enkelt som man kan göra svårt…

Den senaste tiden har jag haft väldigt många runt mig. Många bekanta. Vänner är fel ord, men bekanta. Jag har spelat ett spel. Jag har givit och givit, men samtidigt inte släppt dem nära inpå mig.

Rensar jag ur nu för att få ett mindre omfång och våga släppa dem som är kvar närmare? Eller rensar jag för att energierna påverkar mig negativt, för att höja de positiva energierna och sänka de negativa? Eller har jag helt enkelt bara tröttnat?

Jag känner att det här är en tid när jag verkligen kommer att lära mig vem som är en äkta vän och vem som inte är det. Det skrämmer mig, men samtidigt längtar jag enormt efter att ta mig ut på andra sidan, stärkt och med nya erfarenheter i bagaget.


Nu måste jag bara våga acceptera och släppa taget. Det är dags nu. Tar ett djupt andetag och låter änglarna leda mig på min vindlande väg.

Jag har valt att kliva av EDSgruppen som jag själv var med och startade. Det som urartat där med hatmail, anklagelser och vuxenmobbning är inget jag vill lägga energi på. Jag drömde om att lyfta fram EDS, att ta fram det till just, att starta en grupp som kan stötta varandra och dela vardagen med. På vissa plan har jag lyckats, på andra har jag det inte, men jag har berikat mitt liv med andra EDSare runt mig. Nu feng shuiar jag bort det som inte ger lika mycket som det tar. Som sagt, det är dags att släppa taget och gå vidare.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Teresa säger:

    Det är bra. Jag tror att du gör rätt i att rensa. Det är inte lätt, men ge det tid. Du kommer att vara starkare på andra sidan.

    Jag tror jag ska göra det samma.

Tack för att du lämnar några ord till mig!