Skriverier

Natalie 9 år

Idag fyller min älskade mittentjej 9 år. Min lilla, lilla snäcka, som var alldeles täckt av vitt fosterfett när hon föddes ca 3 veckor för tidigt efter igångsättning. Endast 2890 gram, 48 cm lång. Min lilla skruttis! <3

De första månaderna plågades hon av kolik och en mamma som var frustrerad, irriterad och hade svårt att binda sig till henne eftersom jag hade förlossningsdepression när hon föddes.

Natalie var världens gladaste lilla bebis. Hos dagmamman var hon gängets clown och hon fick alla att skratta. Med åren kom en envis het av dess like fram och idag har vi en tjej med ett sjuhelskotas humör, med en vilja av stål och den osäkerhet som fanns i henne för 2 år sedan är som bortblåst och istället står en tjej framför oss som vet när hon har rätt och står benhårt fast vid sin åsikt. 🙂

Idag fyller hon 9 år och tiden har gått så fort, så fort. Min älskling börjar verkligen bli stor. <3

Igår var Natalie och Julina med mormor och morfar till Sverige och kom hem med sista färjan, så vi drog lite på väckningen. Halv 10 bjöd vi på kaffe på säng och paketöppning. Natalie var själaglad. Några av presenterna: ekologisk maskara, ca 70 foton på Natalie från år 2005-2008, scrapbooking saker och fotoalbum, armband, spel och annat smått och gott.

Mitt på dagen kom hela hennes klass och firade henne. De bubblades och fnissades efter julens långa lov. De åt glass och kakor innan de spelade ett spel där man beskriver objekt med andra ord. Oj, det där lät inte klokt! Hoppas ni vet vad jag menar.

Efter lite kalasande och spel begav sig hela gänget till pulkbacken här vid oss som vi trampat upp på berget där de kalhögg förra året.


Det stojades och skrattades så det hördes enda bort till mina föräldrar som var tvungna att öppna fönstret för att få njuta av de glada ljuden.


De forsade nerför backen och sprang uppför. Här kommer Natalie med en kompis i ”tåg” och en av de andra tjejerna tätt efter.

Ett väldigt lyckat kalas där 2 av killarna funderade om de kunde få flytta hem till oss. 🙂 Vi hade 14 barn i backen och inga problem över huvudtaget. Fantastiska ”ungar” i den här klassen! Natalie hade gärna bjudit en massa andra kompis oxå, men jag sa nej. Jag kände att det måste räcka med dessa 14.

Kvällen spenderade vi med släktkalas.


Natalie blir beundrad av Julinas syster Tuwa till höger i bild och Julinas kusin Amelia till vänster.

Ja, nu har vi kalasat klart för den här omgången i vår familj, nästa gång är i juli när jag fyller och sedan Nicke en månad efter. Vi har våra födelsedagar samlade så att barnen fyller efter varandra på vintern och jag och maken på sommaren. Perfekt!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. lilla gull, eller flåt, stora gull 🙂
    tänk, tack vare våra båda nyblivna 9-åringar så fann vi varandra *tacksam*
    kramar o kärlek till er, vi saknar er

Tack för att du lämnar några ord till mig!