Skriverier

Piff och puff

För 6-7 år sedan, skaffade vi vår första paviljong, om jag minns rätt. Det gjorde så mycket för mig att kunna vara utomhus i skuggan, i skydd av taket. Då hade vi ett sexkantigt, som syns nedan.

Efter det har vi även haft fyrkantiga. Det senaste vi hade var ett fyrkantigt 3×3 meter. Men det kom en storm. I vintras. Den puffade omkull vårt plåttak, som vi hade fäst i terrassen, över vår paviljong. Jag kan säga att jag ordagrant satte andan i halsen när jag kastade mig upp ur sängen mitt i natten när det brakade till av taket som blåste rakt upp på paviljongen. Tack och lov, för annars hade vi nog haft det inne i vardagsrummet istället!

Så i år skaffade vi ett nytt, lite större. 3×4 meter från MIO möbler. Och jag fullständigt älskar det! Den inrymmer min älskade hängstol som jag fick i morsdagspresent, samt soffmöblemang och utanför doftar planteringarna medan vattnet porlar i dammen.

Igår, när jag fyllde år, kom mamma och piffade till platsen med blomarrangemang. Jag känner verkligen att det blev så himla mysigt och fint!

Förutom buketter, smyckade hon även med blommor som vi hoppas ska torka snyggt.

Så i skymningen kryper jag in i min hängstol och landar i stillheten. Ikväll hade jag yllesockor, ylletröja och under en varm filt medan regnet smattrade mot taket och det var 13 grader. Men bilderna är från igår kväll, när det var en aning varmare och så där behagligt svalkande enligt min kropp.

Ikväll var det alltså så pass kyligt att nakenfisen och jag kröp ner under varsin filt.

Jag ser så fram emot att få mysa här med nära och kära, såväl i sommarkvällar som när hösten smyger sig på. Jag är verkligen tacksam för min lilla oas! Här kan jag stilla mina tankar och finna ro. <3 Och så även våra pälsklingar, som synes.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!