Skriverier

Hej mitt vinterland…

Juldagen tillbringades hos min yngsta lillebror med familj tillsammans med vår andra bror med familj och våra föräldrar. Självklart hade jag kameran med mig…i väskan… Tänk att jag alltid glömmer bort den! Nå, vi bär minnet i våra hjärtan istället.

Nåja, god mat var det och trevligt sällskap. Tyvärr blev jag inte betrodd med att hålla min kära brorsdotter, men ju äldre hon blir, desto större blir nog chansen. 🙂 Söt är hon, den lilla sessan!

Annandagen har vi tillbringat i snökaoset. Nej, det var nog att ta i. Kan nog inte kalla det snökaos här hos oss, men visst har vi fått lite drivor vi med. Tycker dock att den värsta stormen var igår om man ser till vindstyrkorna.


Hej, mitt vinterland! Ja, nog måste man väl kalla detta en vit jul! Förra vinters snö låg kvar till april. Gissar att denna ligger kvar några veckor längre. Det är ju lixom nu snön brukar börja infinna sig här på ön!


Vi är glada att tomten valde att komma genom huvudingången i år och inte via vår altandörr som han gjort tidigare år. Visst, det har drivat lite mer under natten, men redan på julafton hade vi en del drivor här på baksidan.


Näste skottningsprojekt lär bli taket. Skulle vara bra om skorstenen hölls något så när snöfri. Det är alltså den svarta pricken man ser mellan snömassorna.


Emmi som börjar bli gammal och inte orkar skutta omkring längre, förvandlas snabbt till snömonster när hon är ute. Freja rusar runt som ett tok, genom drivor, över drivor, under drivor o.s.v, så hon håller sig varm trots snön som yr, men Stina som tycker snön är bra äcklig sitter helst inne och njuter av värmen.

Barnen däremot är lyckliga över snön. När temperaturen håller sig mellan -5 och -10 tycker de det är rätt behagligt att leka ute, men när det närmar sig -20 sträcket njuter varken de eller jag.


Natalie har grävt sig en snökoja.


Trimma rattkälken lite…


…sen iväg så snön yr!


”Och sen i backarna upp! Vi står på näsa, vi står på näsa ibland när vi gör ett skutt! Men inte lipa vi nej, det gör ingenting, om man i drivan den mjuka ett tag rullar kring.”

Krokusarna som ville upp här i november lär nog sova djupt ännu i februari gissar jag.


Nån som däremot trotsar snön och kylan är videkissorna som vaknat allt för tidigt. ”Sov du lilla videung, än så är det vinter. Än så sova björk och ljung, ros och hyasinter. Än så är det lång till vår, innan rönn i blomma står. Sov du lilla vide, än så är det vinter.” Har nog försökt sjunga för dem, men det verkar inte hjälpa.

Nu börjar klockan bli hämtningsdags för Julina. Hon tillbringar jullovet hos sin far, men julaftonen här. Födelsedagen tillbringas alltid hos oss, så ikväll hämtar vi henne. Vi ska se Harry Potter tillsammans, hon, jag och Nicke medan småsystrarna sussar sött. Ska bli mysigt med lite kvalitetstid så här kvällen innan hon fyller 11. Tänk att hon redan blir 11 år. Bara en födelsedag kvar, förutom denna, innan hon blir tonåring. Sjukt galet vad tiden går snabbt!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Tack för att N hämtade J! Är det bara föräldrarna som vill hålla i babyn? men söta är de även om man inte skulle få hålla dem:D vi ses imorgon!

Tack för att du lämnar några ord till mig!