Skriverier

Julina 11 år

Så har min äldsta prinsessa blivit 11 år. Kan inte fatta att det redan gått 11 år, samtidigt som det känns som hon funnits i mitt liv för alltid. Min fina, fina prinsessa!

Vi ”väckte” henne med kaffe på säng.


– ”Lillmatte, lillmatte, vaaaaaaknaaaaa!!!”


Paketöppning och gos.

Efter frukosten bar det iväg till stan för att byta skor åt mig, köpa djurtillbehör och Julina fick välja ut ett par nya örhängen som hon ska få byta till om 2 veckor. Titan självklart.

När vi var klara med vår stadsrunda bar det iväg till bowlinghallen. Julina hade helst velat ha kalas i simhallen, men eftersom den håller stängt i mellandagarna, valde hon istället bowlingkalas. 3 av 8 tjejer föll bort. En var sjuk och två hade glömt bort kalaset.


Tjejerna höll till på de första två banorna medan min älskade make, Natalie och Moalie hade den tredje. Födelsedagsbarnet var inte direkt nöjd med sin insats. Bästa vännen såg till att tappa klotet i rännan i slutet för att låta Julina komma närmare i poäng. Gulle Lova!


Julina och bästa vännen Lova.


Efter bowlingen hade vi hyrt konferensrummet och åt glass och kakor där. Tjejerna ville ha ”hänggubbe”. Här är det Moalies tur. Nicke satt med för att rycka in och hjälpa till vid behov, men icke. 🙂 Moalie var den enda som fick tjejerna hängda. Hon hade nämligen valt moffas smeknamn ”Buba”. 😀


Liiiite nöjd 6-åring som är på väg att hänga 11-åringarna!

Väl hemma igen var det bara att sätta fart på. Tjejerna åt snabbmiddag medan jag och Nicke plockade i ordning för släktkalaset. Jag hann t.o.m. baka en LCHF kaka åt mig och mina föräldrar.


Julina blåser ut ljusen. Natalie stod tydligen redo om det skulle behövas back up. 🙂


Julina bjöd på gitarr- och sångkonsert. Hon fick nämligen gitarrbok i julklapp och håller nu på att lära sig spela ackord. Riktigt duktig är hon med tanke på att hon bara spelat 3 gånger tidigare! Natalie och Moalie är moraliskt stöd och körsångare.


Farfar och faster till vänster om bordet, Natalie i Julinas pappa Peters famn, farmor och bonusmormor skymda.


Farfar närmast kameran, faster skymd. Natalie i Peters famn, farmor och bonusmormor längst bort i bild.


Nicke i rött till höger. Faster fru i rosa på golvet, i soffan närmast kameran bonusmoster Tilla, bonusmamma Mia och bonusmoster Elsa. Morbrors sambo läser Mediskatalogen. Morbror och morfar skymda bakom granen.


Mormor närmast kameran, min brorson Milian i blått, Julinas pappas dotter Corinne i svart och Julinas faster dotter Amelia i vitt.


Natalie och Julinas pappas dotter Corinne.


Faster spelar schack med Natalie, Corinne och Moalie.

På bilderna fattas även Julinas pappas dotter Tuwa som inte alls ville vara med på bild idag.

Nu har Julina åkt iväg till sin pappa. Innan kalaset matade hon sin ödla och var jätte jätte jätte duktig. Hon skötte allt själv. Tog maskarna (levande självklart) och doppade dem i kalk och vitaminer. Petade ner dem när de ville rymma ur matskålen, plockade upp dem ur barken när de rymde och fyllde på när han inte blev mätt. Efteråt sa hon morskt ”Det där var ju inte så farligt!”.

Jag är jag helt slut. Det tar på att vara social och att försöka andas med så många energier i samma rum. Temperaturen steg här med totalt 4 grader under kalasets gång.

Tror jag tar en tidig natt, eller åtminstone bäddar ner mig i sängen tidigt och läser en bra bok. Imorgon blir det jobb igen. Jag och Nicke delar på dagen för att inte behöva ha barnen i dagvård. Han åker på jobb på morgonen, jag åker till jobbet runt 11 tiden skulle jag gissa, han hämtar barnen 12 från mitt jobb, jag åker hem till kl.15 och då åker han tillbaka till jobbet och stänger kl.17. Lite pusslande, men det blir säkert bra.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. stora grattiskramar från oss!
    vi saknar er.

  2. Vilket härligt kalas för henne! 😀
    Fin blogg! 🙂

  3. Pia säger:

    Jag tycker det låter superbra om ni kan dela på vården av barnen på det sättet! En ros till hans jobb som OK:ar det!!!

Tack för att du lämnar några ord till mig!