Hälsa och ohälsa, Skriverier

Pustar ut

Vilken dag det har varit! Efter jobbet begav jag mig iväg på leveransrunda, hämtning av paket från posten och tullen med tillhörande momsbetalning och pappersarbete, mathandlande samt införskaffande av några få julklappar här på ön. Det låter inte så jobbigt när jag skriver om det nu, men varför sitter jag då och pustar i soffan som en strandad val med dunkande ben och domnande armar? Måste vara åldern. 🙂 Nå, nu är nästan alla julklappar samt födelsedagspresenter införskaffade. *skönt*

Medan flickorna såg på julkalendern passade jag på att röra ihop pepparkaksdegen.


Det tog inte länge innan det hördes ”mmmm” ”åh, vad är det som luktar så gott?” ”det luktar pepparkakor, mamma!”. Så himla underbar doft! Inte tar det många minuter heller. Det jobbiga är att baka ut dem eftersom skriker stopp efter 2 plåtar, men som tur är brukar maken vara expert på det där. Får väl se hur det går i år när han är febrig och förkyld. Får försöka övertala mor och far min i värsta fall.

Lite kyligare luft har det svept in över oss oxå. Några enstaka snöflingor föll idag innan regnet tog överhanden, men under förmiddagen kunde vi njuta av frost täckta grästuvor och underbart vinterkall luft. Nästa vecka lär det ska komma lite snö oxå. Får väl se om vi får njuta av ett vinterklätt landskap här innan jul…


Men även utan snö kan man få julkänsla när de lila ”Miina” hyacinterna doftar och stjärnornas strålglans glittrar i fönstren.

Tidigare här på dagen hann jag även med att träffa sötaste Ullis Ullis med chaufför som var gosiga nog att komma till butiken min och leverera lite glutenfri pepparkaksdeg till en glutenallergisk EDS-tjej här på ön som jag lovat fixa deg åt. Jag ska ut på Arken med henne imorgon är det tänkt. Ska försöka stanna ett liiiitet tag åtminstone. Skönt att Ullis vet hur livet med värk är, då behöver man inte låtsas vara någon annan och jag behöver inte vara orolig för att hon ska bli arg när jag säger att energin är slut och jag behöver åka hem.

Men nu ska jag tillbringa kvällen framför tvn och njuta av Idolfinalen. Heja Erik och Calle!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!