Skriverier

Helgen som varit

Nej då, jag har inte slutat blogga igen, har bara haft så fullt upp att jag inte hunnit. 🙂

I fredags var en sån där riktig mysdag. Julina var hos sin pappa. Efter skola och dagis körde jag Moalie och Natalie till extrafarmor Agneta i Tjudö. De skulle ha pyjamasparty med henne och sova över där. Jag spenderade kvällen hos mina föräldrar där mamma fick hjälpa mig medan jag lärde mig virka amigurumis. Tänk att något så lätt kan vara så svårt i början!

Nicke var på julfest med jobbet på kvällen och avslutade med krogrunda. Kl. 4.30 kom han hem, helt okej alkoholhalt och med ett stort leende på läpparna. Det blev inte lång sovmorgon för oss eftersom vi fick stiga upp 9.15 och ta emot barnen. Ändå blev lördagen en riktigt fin dag med glada miner och gos. Jag och maken gjorde upp julbudgeten med både Julina och Natalies födelsedagspresenter inräknade. När vi fick ett överskott på den perioden trodde vi nästan att vi räknat fel. Men det är inget att oroa sig för, pengarna lär nog ta slut ändå. 😛 Julklapparna och presenterna beställdes från Lekmer.se, så nu har vi bara ca 5 kvar som ska införskaffas här på ön. Skönt att ha det gjort! Nu gäller det bara att invänta leveransen då.

Söndagen spenderade vi på Tjudö skola där ”mina” lucior hade luciatåg. De var SÅ dukiga!


Julina står till höger om lucian och Natalie nästlängst till höger i bild. Moalie har varit så hostig och hes att hon väntar till nästa år.


Julina och Natalie spelade en vers på fiol innan hela publiken och luciaföljet sjöng ”Nu tändas tusen juleljus” tillsammans.


Luciaföljet vaggade min lille brorson, Milian, till sömns, men jag tror nästan att lillebror min var lite trött han med. 🙂

Efter luciaföljet bjöds det på kaffe och kaka med efterföljande tomte på besök. Avslutningsvis hölls den traditionella missionsauktionen. Mysigt värre!

Ja, sen var den helgen slut. Veckan började vi igår med att ha Natalie och Moalie hemma från skola och dagis. De är lite hostiga ännu och jag ville ge dem en vilodag extra. Natalie är i skolan idag, men Moalie blir hemma ännu idag. Hon är så täppt i näsan att jag inte tycker hon ska behöva utsättas för att vara social ännu. Tänkte att jag skulle koka vitlöksvatten åt henne idag och försöka pina det i henne så är hon nog på grej imorgon när de ska äta julbord på dagis. Hon får komma med mig till butiken idag eftersom Nicke har kontrollant på jobbet och inte kan komma hem. I vanliga fall delar vi på sjuktiden så att jag tar morgonen, han tar kl.11-14 medan jag har butiken öppen och sen åker han till jobbet igen när jag kommit hem. På det viset kan båda jobba och barnen kan ändå vara hemma så länge de behöver.

Nej, nu måste jag sätta lite fart. Ska ringa ett samtal till sjukhuset och ifrågasätta varför i hela fridens dagar jag har blivit kallad till diabetesmottagningen. Jag har aldrig varit hos dem tidigare och har inte hört något om att mitt blodsocker skulle visa något konstigt, så förmodligen har de skickat kallelsen till fel person. Fast med tanke på att jag är kallad till den 23 december, kanske de har fått för sig att stoppa mitt frosseri av julgodis och annat gott. 😉

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!