Skriverier

Mera vårkänslor

Igår hade vi ett fantastiskt vårväder hos oss! Det var 15 grader varmt och solen strålade från en så gott som klarblå himmel.


Innan vi fick ner vårkläderna från vinden, fick tjejerna stå ut med vinterkläderna på förmiddagen. Julina låg i gräset och njöt av vårsolen och höll nästan på att somna. Lite jobbigt dock att hon blivit så stor att hon börjar föredra solande framför lekande… Mammas lilla troll börjar bli stor. *snyft*


Maken rensade dikena, eldade lite gräs och sågade ved.


Själv förvandlade jag lusthuset från ett vinterförråd till lusthus igen. 🙂 Eftersom vi inte har byggt förråd än, så förvarar vi grillen, gräsklipparen, sommardäcken, allt sommarmöblemang samt barnens stora studsmatta där inne, och inte att förglömma; våra cyklar. Det var en hel del att släpa ut och jag trodde jag skulle vara heldöd i kroppen idag, men icke! Jag måste ha gjort allt i lagom takt. 🙂 Däremot fick jag ta det i etapper när jag tvättade fönstren eftersom jag fick mjölksyra så himla lätt. Jag dammsög och tvättade golvet där inne, drog av möbelmanget allt vinterdamm, tvättade fönstren in- och utvändigt och satte upp gardinerna.


Mitt älskade lusthus!


De två äldsta töserna däckade kl.19 och kurade ihop sig i soffan för att se Bolibompa. Man blir trött av all frisk luft!


Minstingen fortsatte dock pyssla för sig själv där ute trots att de äldre gått in. Här kokar hon soppa på trappan. Jag hade inte hjärta att avbryta henne, men förklarade efteråt att man nog bör laga mat i sandlådan eller i grushögen istället för på trappan.


Moalie ogillar att vara med på kort, så hon gömde sig bakom ena sidan av grushögen och jag bakom den motsatta. När hon sakta smög upp huvudet för att se var jag var hoppade jag fram med kameran. Hon tjöt av skräckblandad förtjusning när jag överraskade henne! 🙂


Sen kan man ju oxå blunda för att inte fastna på kortet… 😀


Jag var bara tvungen att fota mitt älskade berg. Nu faller inte ljuset på så att det tar fram det allra vackraste, men oj vad det berget berör min själs rötter! Älskar att sitta på altan eller stå i vardagsrumsfönstret och blicka ut över berget och känna stillheten.


Avslutningsvis en bild på månen som vandrat upp på himlavalvet.

Tack för en underbar dag!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    härliga bilder! man kan leka ibland och bara njuta ibland:D även när man är liten:D men visst börjar hon bli stor! sov gott!

  2. Jenny säger:

    Hej snuppan! Visst är det härligt med vår! Vi har tyvärr lite snö kvar ännu och geggigt är det på vissa ställen. Dock var ungarna överlyckliga igår när de äntligen fick hoppa studsmatta igen. Kram kram

Tack för att du lämnar några ord till mig!