Skriverier

Promenad i det grå

Jag har nyss kommit in från en promenad med Freja och Rina. Emmi fick stanna hemma eftersom hon börjar bli så gammal och inte har nån större behållning av promenader längre. Luften var frisk, men molnen hänger tungt. Undrar om det kanske kommer att komma lite snö igen?

När vi kom hem tog jag ut Emmi och borstade henne för att hon skulle få sin dos av ömhet då hon fick lov att stanna hemma. Det lossnade inte mycket päls från henne. Rina stod på tur och tryckte nosen i famnen på mig när jag var klar med Emmi och ville även hon bli borstad.


Så här såg det ut efter 12 minuters borstande. Halva hunden försvann!

Nog för att jag märkt inomhus att någon av dem fällt en aning päls, men inte kunde jag väl tro att det var så DÄR mycket! Nåja, hon borde klara sig 5-7 dagar nu innan det är dags för nästa borstning. Det här är en stor nackdel med holländare; de fäller som tusan 2 perioder om året. Speciellt Rina fäller mycket när hon väl fäller. När man borstar henne lossnar alla långa strån och kvar sitter en liten skabbig voffe med kort päls. Det är då man är glad att man inte pysslar med utställning! 🙂

Passade även på att ta månadsbild medan jag var ute till ett fotoprojekt som jag satsar på nu under 2009. Ni hittar projektet i menyn ovan.

Nej, nu ska jag övergå till det jag egentligen kom till datorn för att göra; bokföring. Allt är förberett så det är bara att skriva in verifikaten, men jag behöver tydligen en spark i ändan för att få det gjort.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Låter mysigt med en promenad. Borsting också. Intressant att läsa om diagnosen du testas för. Hade inte hört talas om det innan.

    Tänker på dig vännen.

    PUSS

Tack för att du lämnar några ord till mig!