Skriverier

Utspel

Ibland, eller rättare sagt ganska ofta, har jag funderat på hur man tänker kring det här med rensningar på facebook bland vänner och bekanta.

Om jag raderar en människa, gör jag det då för att

A. Jag inte vill dela med mig av min vardag till denne
B. Jag vill inte ta del av den andres vardag

Hur tänker jag då kring familjemedlemmar till personen ifråga? Om jag behåller dennes barn och sambo/man/fru/flickvän/pojkvän tar jag fortfarande, indirekt, del av dennes vardag och delar med mig av min.

Och om människan i fråga har en blogg, vad har jag för glädje av att läsa varje dag på dennes blogg om jag inte vill ta del av dennes vardag?

Dubbelbottnat så det står härliga till.

Så vad handlar det egentligen om när man raderar någon på facebook? Utspel? Att gömma sig bakom en mur där man låtsas som man inget vill se och ändå ha en webkamera högst upp på muren för att kunna hålla koll?

Kanske. Eller så är det helt enkelt så att man kommit så långt i sitt liv att man inte längre vill ta del av en energitjuv och raderar med öppet sinne och gott hjärta. Då släpper man taget helt.

Jag måste erkänna att jag har en människa som jag raderat som jag nog skulle falla dit för om människan i fråga hade en blogg. Där hade jag nog raderat för ”syns skull” och så ofta som möjligt surfat in på bloggen. Jag skulle gärna ta del av dennes liv. Hålla lite ”koll” eller kanske t.o.m. kontroll. Jag är inte helt redo att släppa taget helt. Skulle gärna ha en gnutta kvar. Tack och lov så finns inte den möjligheten och jag får vackert stå för det jag gjort och bearbeta mig själv så att jag faktiskt kan släppa taget helt och låta den människan försvinna ut ur mitt liv.

Du kanske också gillar…

6 kommentarer

 1. säger:

  Jag tror vi många har samma tankar, det finns både gott och ont med facebook :). Kram!

  1. miina säger:

   Anna, vad kul att vi sprang på varandra just idag! 🙂 Kram

 2. Mia säger:

  Jag vet inte hur andra tänker, men för mig är det så att jag kan lägga till någon, efter ett tag märker jag att det tar mer energi än det ger, eller hur man ska förklara det. Då väljer tex jag att hellre läsa någons blogg när jag själv vill ’hålla koll’ på nåt (som tex handlar om mina nära, positivt eller negativt). Stör man sig på nån blogg så kan man låta bli att läsa den, på Facebook ”måste” man läsa allt son rullar omkring:) men jag kommer nog ’släppa taget’ om endel bloggar i framtiden, och hoppas livet blir bra ändå utan kontroll på sånt som kan störa en:) håhå. Nå, sen vet jag inte hur andra tänker, för o nackdelar med teknik m.m.
  Ha en fin kväll!

 3. Mia säger:

  Och föresten:) din blogg läser jag ifall du skriver nåt om Julina (tex nu med träningen, det hade jag fått höra om mycket senare annars) eller om nån annan i min närhet, det har ju hänt förr, så är nog så att jag vill ha lite koll på det:) men snart har jag nog lärt mig att det gör inget vad folk bloggar om så länge man själv mår bra osv.

 4. miina säger:

  Mia, vet inte om du vet det, men man kan även blockera på FB så du slipper se allas inlägg. Så gör jag och sen går jag in nu och då och läser om jag har någon energitjuv. Jag skriver ju på bloggen för att folk ska läsa, så jag syftade nog inte på att någon inte hade rätta att läsa hos mig. Du vet mycket väl att jag meddelat både dig och Peter inför varje läkarbesök och efterföljande behandlingar, så om ni vill höra live är ni hjärtligt välkomna med. 🙂 Det går även bra att ringa efter att hon varit på behandling/undersökning om jag dröjer för länge med rapporteringen. 😉

 5. Mia säger:

  Miina: ja jag vet att du meddelar Peter (och mig ibland) men han glömmer att vidarebegodra ibland om det är saker som inte är tuäex jättebrådskande:) därför kan det va intressant att uppdatera sig nu o då ifall man missat nåt. Och så vill man ju se om du skriver eller lägger in bilder på Julina. Är ju alltid intressant! 🙂
  Men nu var det tydligen inte mig du syfta på i inlägget, men detta är min förklaring till användantet av Facebook o bloggar:)
  Ha det bra!

Tack för att du lämnar några ord till mig!