Skriverier

Lucia

Nu är även lucia över och vi är nu 9 dagar från julafton. Det känns helt galet! KAN det verkligen vara jul redan?! Ute står dimman tjockt och gräset är grönare än det någonsin varit.

Vi firade lucia tidigt, tidigt på dagis och barnen var SÅ duktiga! Både Moalie och Natalie sjöng och stod kvar så duktigt. Moalie kom ner till mig en gång när kronan halkade ner över ögonen på henne, men hon ville bara ha den på plats igen för att sedan återvända till ledet. Efteråt tog jag hem båda töserna för att de skulle få sova på dagen. Herregud, mina barn är inte vana att stiga upp klockan 6!! Julina sov hos mormor och morfar för att slippa stiga upp så tidigt och åkte till skolan istället.

När Julina slutade skolan åkte vi ut till släkten och lussade på deras jobb. Hos faffa och Julinas pappa gick Natalie i strejk och fick sitta i bilen resten av dagen, dels för att skona henne själv, dels för att skona lyssnarna. 🙂 Sen tog vi resten på rad: morfar, farmor, morbrors Malles sambo Sofia på hennes jobb Magistraten (med landshövdingen och resten av gänget som publik 🙂 ), morbror Thias, Thias fästmö Anna på postens ekonomiavdelning och sist men inte minst Julinas pappas kusins fästmö Lena på Ålandsresor. Vi gör så att vi bakar själva och bjuder på det vi har (i år pepparkakor och köpt godis eftersom lussebullarna inte blev lyckade) och barnen sjunger själva. På Ålandsresor blev Julina helt förstummad, för medan hon bjöd på godis kom någon och gav henne en massa godis! Hon hade tittat på kvinnan och sagt ”men, det är ju JAG som bjuder åt er!”. 😀 Lilla gumman! Vi har som mål att sprida ljus och glädje, inte att samla godis som man tydligen gör nuför tiden.

På Magistraten, som var Moalies favoritställe, sjöng de inför 16 personer och gick bordet runt själva och bjöd ur sina korgar. De var jätte duktiga! Som tack blev vi bjudna på lussebullar, pepparkakor, läsk och så fick barnen varsin godispås med mandarin i. Vad tror ni mina barn åt först? Mandarinen! 😀

Kvällen tillbringade vi sen på stan och kikade på luciatåget, medan Julina åkte till sin pappa och gick med dem istället.

Igår passade jag på att köpa julblommor medan jag körde ut produkter till mina kunder. Det var så mysigt att plocka upp blommorna i köksfönstret, så aningen till julkänslor kunde jag ana i ögonvrån. Ikväll ska jag jobba på Ulfsby källarkrog med Irene (hon som var till Sverige med Nicke 😉 ) och servera julbord. Kanske kommer julkänslorna då!

Nu ska jag klä på barnen och gå och hälsa på mina föräldrar. Pappa var till IKEA igår och köpte lite saker som jag vi beställt.

Ha en underbar tredje advent imorgon!

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. Härligt ni åker runt så där. Förstår de uppskattar det.

  Komma hit? – du vet inte vad som väntar dig då 😉
  Vaknade och frös.. visade sig vara bara 17 grader inne brr Glömde visst fylla på med ved igår (och hade lite dåligt med värme innan).

  Men får väl snart kosta på sig slå på värmen här..

 2. skicka den gärna! kanske på msn? apropå godis, förstår ej varför det alltid ska kretsa kring det…men men. våra barn nöjer sej ju med frukter=) dagens samhälle….:) ha en fin advent ni åxå!

 3. Så mysigt, tänk om ni kunde komma över hit en sväng också. Ella fick lussa hos farmor och farfar, febern var alldeles för hög för att gå till dagis. Jag tänker hålla henne hemma hela nästa vecka också och bara mysa inför julen.

  KRAM på er allihop.

Tack för att du lämnar några ord till mig!