Skriverier

Julen 2023

Julen 2023 är nu bakom oss, men jag har inte hunnit blogga om den förrän nu, så detta skrivs i efterhand, men publiceras på rätt dag.

Mellerst med sambo kom till oss dagen innan julafton, så vi åt middag tillsammans och spelade spel. När då då var en riktig höjdare, eftersom jag vann, vilket är synnerligen ovanligt! 🙂 Granen kläddes och vovven likaså.

Juldagen började vi i kyrkan där min härliga församlingskör sjöng så jag rördes till tårar. Jag är så glad och tacksam för allt de ger mig! Efteråt fick jag denna fina julkorg av dem tillsammans med härliga teer! Stort tack!

Middagen intogs hos mina föräldrar med allt det där härliga som hör julbordet till! Julskinka, lutfisk, olika sillar, lax i olika format, sikröra, laxost, vridna korvar, rödbetssallad med vispgrädde, morots- och kålrotslådor, prinskorv, köttbullar och massor av godis! Men innan dess var det förstås Kalle Anka på TV.

Efter middagen var det tänkt att tomten skulle komma på besök, vilket han förstås gjorde, men till huset där vi inte befann oss, så han gjorde stor sak av att vi inte skulle få några julklappar när vi inte var på rätt plats. Det här var första året som hans identitet blivit känd för alla och hans 18:e år hos oss! Det var nog på tiden, tyckte han, att alla till slut kände till hemligheten. 🙂

Efter tomtebesöket gick vi hem till oss för glögg, pepparkaka, godis och klapputdelning. Julklapparna överraskade och gladde mycket! Tack alla! <3

En riktigt fin dag blev det tillsammans med mina föräldrar, lillebror med särbo, maken, jag, mellerst med sambo, minstingen med sambo + vovve och så litet brorsdotter i slutet. Förstfödingen var förstås saknad, men det var nog på tiden att hon och hennes sambo kunde fira tillsammans efter 8,5 år tillsammans.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!