Skriverier, Växthus och grödor

Iordningställande av växthuset

I september påbörjades bygget av mitt växthus som mina föräldrar gav till mig i present när jag fyllde år förra året. Här kan man se det ta form.

Det har stått klart under vintern och väntat på att våren ska komma. I december var jag ut och kikade om mitt persikoträd ännu levde och jodå, där fanns till och med början till knoppar!

De senaste veckorna har gått fort. Persikoträdet som jag fick av min väninna i födelsedagspresent har slagit ut i blom. Pappa påbörjade arbetet med att färdigställa de öppningsbara luckorna i taket, som min man sedan övertog och avslutade. Min man har även lagt plattor på golvet, så jag kan komma in lättare med rullstolen. Plattorna vi hade tog slut, så maken och min mamma gick på skattjakt genom hennes trädgård där de hittade antalet till som behövdes och som mamma kunde avvara. Mamma har även målat de sista plankorna röda. Några lister saknas, som kommer senare i vår.

Så här fungerar öppningsanordningen till luckorna.

Jag har en bred ytterdörr som är 1 meter bred, som gör det enkelt för mig att köra in med rullstolen.

För att skapa så mycket ytor som möjligt för mig att kunna röra mig fritt med rullstolen, har min man skapat ett nedfällbart bord som jag kommer under helt med med elrullstolen. Normalt är borden ofta så låga att jag min joystick tar i när jag kör fram till bordet, vilket gör att bordet knappt täcker knäna. På det här viset, kan jag komma närmare bordsskivan och få full räckvidd. Vill jag, så kan man ännu såga ur en halvcirkel så jag kommer närmare, men då tappar jag istället yta, så det här känns vettigast i dagsläget. Han har även satt upp en hylla på bakre väggen för mindre krukor.

Under arbetets gång har persikoträdet slagit ut i fullständig blom och börjat bilda löv. Fantastiskt vacker växt! Nakenhunden vår trivs i värmen och slumrar sött medan maken jobbar på och jag sitter och beundrar mitt härliga växthus.

Att ta verktyg från en hylla eller plocka upp från golvet är energikrävande för mig. Därför har maken placerat lättåtkomliga redskapshållare på väggen.

ClasOhlson har haft 30 % på solcellslampor i veckan så vi passade på att köpa några till växthuset. Ett utanför dörren och två på insidan. De är tänkta som dekorationsljus framföra allt, eller möjligen om man vill sitta och ta en kopp te i kvällsskymningen i skydd från mygg. Trots att det var mulet hela dagen och lamporna bara hann ladda någon timme, lyst de riktigt fint på kvällen!

Stort tack till alla som på något sätt medverkat i att mitt växthus nu står klart! Jag älskar det och kommer att ha så stor nytta av det framöver! Jag ser fram emot att fylla det med växter när vädret tillåter!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!