Växthus och grödor

Det växer fram

Det börjar se ut som ett växthus nu! Mamma och pappa har jobbat på, medan jag betraktat dem från min favoritplats i hänggungan på altan, under paviljongen, under en härlig filt. Det har hamrats och målats och jag har suttit där och myst. Det är något särskilt med att se det växa fram, batting för batting, spik för spik.

Nu i dagarna har glasen börjat komma upp. Pappa fäster dem som man gjorde förr när man byggde växthus i Närpes, utan lister att fästas glaset i. Istället fäster man glaset med spikar och låter skivorna gå omlott.

Uppe i taket har de byggt luckor. Mekanismen funderar vi ännu över, men själv luckorna är på plats.

Jag är så glad att jag valde rött och vitt. Det passar mig perfekt och smälter in omgivningen. Och jag är så glad att jag valde den plats jag valde. Gaveln med dörren kommer att kläs med panel. Tänk, nu börjar det verkligen se ut som ett växthus! Och snart är det nog dags för mig och maken att börja lägga plattorna på insidan. Eller om det får bli till våren först. Vi får se.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!