Sångfågeln

Julsånger från mig

Jag hade en plan om att spela in några julsånger i år som jag skulle lägga ut, men eftersom jag inte har haft någon assistent under december, har det inte blivit som planerat. Förra veckan fick jag dock nog och letade upp en gammal låt som jag hade spelat in musiken till (med mindre bra kvalitet) och spelade in sången, halvsittande (läs halvliggande) i sängen. Kvaliteten är därefter, men den är åtminstone min mitt i denna stridighet med myndigheterna i mitt liv. Sången kan de inte ta ifrån mig, även om min fysiska kropp gör sitt allra bästa för att lägga krokben även för det. Visst, jag har min kroniska stämbandsinflammation och jag har svårt att få rösten att bära, men så har det varit nu de senaste 10 åren och det lär jag helt enkelt få lära mig att leva med. Så jag njuter av att sjunga, trots att det inte låter som jag önskar, men det är trots allt min sång, min röst, mitt uttryck.

Mina inspelningar av musiken gör jag ofta i sängen när kroppen värker, för att få glömma allt för en stund. Jag blir oftast sämre när jag gjort det, men på något sätt ger det både energi och en kick i rumpan på sjukdomen att jag fortfarande är herre över smärtorna och min egen kropp. Sången spelar jag oftast in på toaletten eftersom jag kan skapa lite mer fukt där inne, så att stämbanden klarar av att ansträngas lite mer. Så det är definitivt ingen toppkvalitet, inte ens i närheten, men det är jag och det räcker för mig.

Jag tycker om att leka med stämmor när jag sjunger. Helst att sjunga med andra förstås, men i de flesta av mina inspelningar avspeglas samma lekfullhet, eftersom jag väljer att sjunga stämmor till mig själv. Högt upp på önskelistan över kommande sånger i framtiden står ”Mitt i vintern var det”. Vem vet, kanske det blir av nästa år!

Så med dessa tre sånger, önskar jag er en riktigt fridfull jul, kära läsare! Jag är osäker på hur mycket jag kommer att orka och hinna blogga den kommande tiden, så bäst att önska er redan nu!

Årets inspelning – Låt julen förkunna

Inspelad 2020 – Tänd ett ljus

Inspelad 2016 – Ingen visste då

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!