Skriverier

Ännu ett slut

Ibland blir kapitlen i min livsbok längre, ibland kortare. Det senaste blev ett kortare kapitel, som nu kommit till sitt slut.

Vi har skrattat, vi har gråtit, vi har nästan dött och vi har definitivt levt, tillsammans, under 3 månaders tid. Jag har älskat våra promenader, våra hysteriska utbrott när vi skrattat så vi nästan kissat på oss, när vi pratat viktigheter och känsligheter, när vi funderat, vänt och vridit. Och jag kommer att sakna henne. Utan tvekan. Men samtidigt ser jag fram emot hennes nya väg, även om den leder bort från mig. Jag hoppas jag får vara en liten del av hennes liv, trots allt, och att det här blir början på något stort för henne. <3

Så nu börjar alltså ett nytt kapitel för mig, med ny assistent, ny vardag. För det blir alltid en förändring när nya händer kommer in i mitt liv. Vardagen påverkas av vem jag har vid min sida.

Om jag ser tillbaka, har ingen annan varit den andra lik. Ingen assistent och heller inte min vardag med dem. Och alla har de fört med sig någon kunskap, erfarenheter, som jag bär med mig. De flesta på gott, någon enstaka, aldrig på ont, men en sorgsenhet eller vemod av lärdom. Men som sagt, de allra flesta har lämnat mig med en givande och lärorik kunskap i bagaget, på ett eller annat sätt, och för det är jag dem evigt tacksam. Vad min kommande vardag för med sig, har jag ingen aning om, men jag vet att det är ett nytt kapitel. Ett kapitel av nya erfarenheter.

Tack, assistentis, för allt du gett mig, allt du lärt mig och tiden jag fått med dig! Du är värdefull, ut i minsta cell, glöm aldrig det!

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. Ja, inget med personlig assistens är evigt. Jag fick nu i veckan en andra assistent, vilket jag väntat på länge och nu är tacksam över. De är båda universitets studerande i Åbo och engelsk språkiga, vilket fungerar bäst. Lycka till med den nya assistenten!

  1. Miina säger:

   Så skönt att du fått assistenter som känns bra för dig! Det är synd att det ska ta sån tid, men skönt sen när man hittar rätt!

 2. Så fint du skriver om henne. Måste ändå vara ganska jobbigt med en ny assistent, men samtidigt som du skriver, kommer det alltid något nytt och nyttigt med dem.
  Hoppas du hittar en bra assistent igen!

  1. Miina säger:

   Tack snälla! Ja, jag hoppas verkligen att det ska komma något gott ur det här! Och jag hoppas jag ändå får ha henne kvar som vän. <3 Tack för dina ord!

Tack för att du lämnar några ord till mig!