EDS, Hälsa och ohälsa, Inspiration, Träning

Hakar du på?

Här kommer en utmaning! Är du med? Längst ner i inlägget kan du läsa om utmaningen.

Ni som följt mig en tid vet att jag använder rullstol som hjälpmedel. Jag kan fortfarande stå kortare stunder och gå hemma, inomhus, några meter, men jag behöver stolen för att kunna förflytta mig och för att få tillräcklig återhämtning.

Att träna är min vardagsrutin. Jag har kört i princip all träning hemma, så i tisdags åkte jag första dagen till gymmet igen. Det känns som en evighet sedan, både i kroppen och i knoppen. Allt kändes segt, vilket det förstås ska göra efter så långt uppehåll. Maskinerna tittade på mig som om de undrade vad katten hade släpat in.

Rullstolen då.

Det är alltid lika spännande att förflytta från rullstol till maskin, eller att köra de övningar som jag gör stående. Jag riktigt känner blickarna på mig och mina medkumpaners tankar ekar mellan väggarna i lokalen.

Ska hon falla?

Hur osmidigt är det inte att ta sig fram här på gymmet i stol?

Har hon koll på vad hon klarar av?

Borde jag hjälpa till på något sätt?

Svaren på de frågorna varierar från gång till gång, vilket troligen flera av dem är medvetna om. 🙂

Idag kom det fram en äldre kvinna till mig som sa ”Det är så roligt att se skillnaden nu. Jag minns hur ostadig du var i början.” Det värmde! Även om jag ärligt måste erkänna att jag troligen är mer lättigenkännlig med blågrönt hår och rullstol, än hon själv är.

Så, till utmaningen då! I 3 veckor kör du och jag tillsammans en motivationsutmaning. Det svåra är att inte sluta efter 2 veckor, därför kämpar vi på i 3 veckor. I 3 veckor sätter du upp ett mål och när du nått målet, unnar du dig själv en belöning.

Min målsättning blir att jag ska gymma 2 ggr/vecka och besöka simhallen 1 gång/vecka. När jag har klarat målet, ska jag unna mig själv att köpa nya verktyg till mitt läderarbete.

Hakar du på? Vad är din målsättning och vad är din belöning?

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!