Skriverier

Bingo!

”Kan du ha sex?”

Är du, som jag, rullstolsbrukare? Har du fått den frågan? Inte jag. Men så kan jag ju ändå stå och gå lite med stöd. Eller så kanske folk är övertygad om att jag inte har sex längre. 😀

Jag hittade den här i en grupp på Facebook och tjohoo, jag fick BINGO!!! Fyra gånger om dessutom! Undrar vad jag vinner?

Klicka på pilen så ser du originalbilden och kan läsa rutorna utan mina kryss.

Så nej, sexfrågan har jag ännu inte fått. Däremot har jag fått den unika kommentaren ”Nog är det hemskt att du inte kan dansa med din man. Ditt liv är ju slut.” WHAT?! Varför i hela fridens dagar skulle jag inte kunna dansa i rullstol?! Och varför skulle mitt liv vara slut för att jag har rullstol?! Och nej, jag har aldrig varit någon dansare. Detta var på ett bröllop och jag kände inte för att dansa eftersom jag var rätt trött, så maken dansade med våra döttrar istället. Jag började faktiskt skratta högt. Jisses vad inskränkt man måste vara när man har den synen på människor i rullstol! Att det var en person som känt mig hela livet, gjorde inte situationen mindre makaber. Jag känner mig himla duktig som varken försökte krypa in och strypa människan eller slog sönder glaset i biljettburen.

Ett annat lågvattenmärke är när jag skulle checka in på Silja Line och incheckaren tilltalade min assistent.

SL till assistenten som står bakom mig: Vart vill hon resa?
Jag: Till XX.
SL fortsättningsvis till assistenten: Vill hon ha hytt?
Jag: JA, det vill jag. (Sagt med eftertryck.)
SL tittar på assistenten och frågar: Ska jag boka en hytt?
Jag: JAAAA!! Ser du mig över huvudtaget?!
SL tittar på mig, men vänder sedan blicken till assistenten igen och öppnar munnen. Men assistentens tålamod är slut och hon stiger snabbt åt sidan så att SL bara har mig vid luckan. Jag känner mig himla duktig som varken försökte krypa in och strypa människan eller slog sönder glaset i biljettburen.

Jag kände mig himla duktig som varken försökte krypa in och strypa människan eller slängde rullstolen genom glaset.

Så, hur gick det för er andra? Fick ni bingo?

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!