Skriverier

Första lucköppnar-dagen

Tänk att det redan är december! Att det bara är 23 luckor kvar till julafton! Vilken underlig känsla…

Jag har inte skrivit på ett bra tag nu igen, men jag kände att det såg så fruktansvärt tråkigt ut när man som gäst möttes av en massa lösenordsskyddade inlägg. 🙁 Nu har jag bestämt mig för att försöka än en gång och se vart det leder. Kanske kan den här lite mer juliga layouten göra att jag hittar hem igen? Det var förra året som den här layouten kom till världen och jag måste säga att jag trivs otroligt bra med den, det känns lite som en tradition att se den igen. 🙂

Hösten har varit ganska upp och ner. Inflyttningsfesterna är avklarade och vi har lyckats stuva upp de flesta ouppackade lådorna på vinden. Jag känner mig hemma här nu och det är en fantastisk känsla!

Flickorna våra har det bra och växer så det knakar. Julina läser nu böcker helt själv och Natalie har plötsligt börjat läsa småbokstäver. Ett tu tre läste hon ut ”julmust” på en flaska. Hon har ju länge kunnat läsa stora bokstäver, men tydligen har de små oxå börjat fastna. Moalie, vårt lilla troll, hon använder nåt ord här och där, men pratar fortfarande inte. Hon kör gäster med gester. Är det nåt som man inte förstår, ja då tolkar storasystrarna fortare än kvickt! Det gör ju inte direkt att Moalie känner sig manad till att börja prata…

Skolan går sin gilla gång och jag känner väl att det går så där för mig. Jag ligger efter i en del ämnen, liksom alla andra. Reslutaten är tillfredsställande enligt pappren, men självklart blir jag sur och grinig när jag får G4 i nåt prov. Jag vill ju få B5! Nåja, det brukar gå över lagom inför nästa prov.

Ja, hörni, imorgon är det lillajul. Vi har pyntade med ljusstackar igår innan Julina åkte till sin pappa och morgondagen är det tänkt att vi ska spendera på Jan-Karls gårdens lillajulmarknad i Kastelholm. (Gocka, hälsa Jonte att tomten sitter uppe i slottet och tar emot önskelistor imorgon!) På kvällen blir det antaligen middag hos mina föräldrar med den traditionsenliga lutfisken *mums* och den långa väntan på att lillajul tomten ska komma och kasta in nåt litet paket till barnen. Lillebror är hemma på Åland nu eftersom han opererat axeln. Natalie är stormförtjust och Julina oxå, men Moalie…nja…hon är nog lite skeptisk än. Hon kan nog knalla iväg hand i hand med honom om de är ute, eller be honom om hjälp om hon inte hittar sina kläder, men nja…han ska nog hållas lite på sträckbänken anser hon!

Jag önskar er alla en skön och fridfull lillajul/första advent!

Du kanske också gillar…

8 kommentarer

 1. Grunnar lite…
  Om Jonte skriver sin önskelista i ett mejl. Kan ni skriva ut det och ta med det tro…. Vore ju trist om vi missar tomten liksom… 😉

  Kram på er!

 2. Hej på dej du.
  Trevligt höra av dig och att du mår bra. Denna lillajul låter inte alls så dum tycker jag, som en liten extra helgdag.

  Ha det så bra! kram

 3. Milla säger:

  äntligen lite uppdatering;) hör att ni kommer att ha en trevlig helg..vi ska åka ti Böle en sväng i kväll å i måron kväll ska vi ti Kiika å Christian,å även Tomas å janette ska kom dit=) ska bli skoj….men snäll Söta Miina, G4. sånt får man inte vara missnöjd över!annars e de säkert skönt att ha Thias hemma lite oxå, hoppas han mår bra. trevlig lilla jul på er.Kram kusin milla

 4. Susanna säger:

  Önskar dej också en trevlig lilla jul, kanske vi ses på marknaden… Kram!

 5. Hej!

  Tack för titten i min blogg, rusade genast hit för att se om du uppdaterat, och det hade du glädjande nog :))

  Vad mysigt det låter med ”lillajul”, firar ni det på lördagarna? Här är det ju advent på söndagarna…

  Men allvarligt talat, vad betyder ”Vi har pyntade med ljusstackar igår…” Är du månne lite trött, eller är det åldern som kommer ikapp dig? ler lite

  Skämt åsido, jag fattar ju vad du menar, så gammal är jag inte ännu… men 36, ja, herregud!!!

  Ha en jättemysig helg, det ska jag vi ha med julbazar hos Scouterna och pepparkaksbak imorgon!

  kram

 6. Johanna säger:

  hej på dej! kul med uppdatering!! väntar också att du skall uppdatera med nå bilder från ert nya hem på byggarsidan, eftersom jag är så sällan till Åland så att jag inte ”får” se det live…Hoppas ni haft en trevlig lillajul!

 7. Hej gumman!
  Åh vad roligt att få läsa en uppdatering från dig 🙂 Har kikat in här med jämna mellanrum för att se om du skrivit något ler
  Din jul-layout är verkligen super fin gillar

  Hoppas att ni fick en mysig första advent!!
  Stor kram!

 8. Anna säger:

  Tjenis! Vi var oxå på marknaden, men detta år hade vi inte sån flax att vi råkade på er :-(! Skönt att höra att ni börjar bli hemmastadda där ute nu och fått lite jul i huset dessutom :-)! Herregud Miina, G4 är väl bra :-)!? Vad fint du har fått det på sidan, bakgrunden är jättefin (känner igen!)! Ha det gött! Har du tid att träffas någon dag så hojta! Kram på dej!

Tack för att du lämnar några ord till mig!