Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 14 – Min hälsa

2010 – Dag 14 Min hälsa

Min hälsa överlag är bra, mycket bra. Blir jag sjuk i förkylning eller andra vanliga åkommor, är de ofta lindriga. Ja, min EDS har förvärrats betydligt sedan 2010, men det är sjukdomens gång. Summa summarum tycker jag faktiskt att jag har en god hälsa.

Att äta det man mår bra av, att fylla på med vitaminer för att åka motståndskraften och att få tillräckligt med frisk luft, träning, sömn och att hålla låga stressnivåer tror jag är a och o för en god hälsa.

Jag äter 1000 mg c-vitamin, 30 mg zink, 100 ug d-vitamin och krillolja varje dag. Just nu har jag uppehåll med magnesium eftersom jag har svårt att få in det i mina tider med en medicin som jag för tillfället äter mot nervsmärta då axeln är så galen. Men normalt äter jag som sagt även 300 mg magnesium/dag  samt järntabletter från hälsokost.

Min psykiska hälsa är däremot miljoner gånger bättre än 2010 då jag hade en kraftig ohälsa p.g.a. grav panikångest. Jag är tacksam att jag idag får må bra och är symptomfri!

Det enda som grämer mig idag är att jag inte kan träna p.g.a. axeln. Det är min stora sorg och mitt stora bekymmer, men jag räknar med att vården ska få rätsida på problemet och att min träning ska kunna återupptas!

Och på tal om det, ska jag faktiskt på behandling om några timmar. Jag gissar att det blir en lättare manipulation av nacken eftersom den varit på väg att låsa sig nu några gånger under morgonen.

Utanför fönstret har ett vitt pudertäcke lagt sig. Det är vackert. Jag önskar det fick ligga kvar, men gissar att det inom några timmar kommer att lysa med sin frånvaro igen. Mörka moln täcker himlen och jag gissar att om det kommer något från dem kommer det att vara i form av regn. Läste på Facebook att väglaget är halt inne i stan, så kör nu försiktigt!


advent4

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!