Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 13 – Vardagslyx

2010 – Dag 13 Vardagslyx

Ah, vardagslyx; det där lilla extra som sätter guldkant på tillvaron! <3

Finns det något finare än vardagslyx? Att mysa i soffan efter en lång dag framför en bra film. Eller att besöka vänner som man kan vara icke-presterande med. Eller att sätta sig vid pianot och sjunga och plötsligt ha en familjemedlem vid sin sida. Eller att ta en promenad genom byn med älskade fyrfotingarna.

Ja, det finns så mycket som bara är och det är de där stunderna jag stundtals i livet missat för att mitt fokus varit på framtiden.

Men bara att ligga ner med en bok (eller i mitt fall bok på läsplattan) och kunna vila i lugnet är vardagslyx för mig. Eller att få sätta nagellack på barnens naglar.

Vardagslyx är att leva här och nu, utan krav och utan förväntningar. Det är de stunderna jag uppskattar allra mest, som nu, att sitta och blogga.

Idag har vi tänt det tredje ljuset och det är lucia. Snart ska vi åka till kyrkan och lyssna på förstfödingen och mellerst som sjunger i ungdomskören. Vi har idag tänt utejulgranen (efter lika mycket skräck som vanligt när maken ska klättra i träd och jag sitter under och snyftar högljutt om att han måste vara försiktigt) Även en ljusslinga runt huset har installerats. Dagarna går mot jullov och julafton. Snart är vi där och jag känner julstämning i hjärtat nu medan jag skriver. Jag älskar min julgran utanför fönstret, jag verkligen ÄLSKAR den! Tack, älskling, för att du orkar fixa! Snön lyser fortfarande med sin frånvaro och jag gissar att vi kommer att få en grön jul. Väderleksrapporten visar lite sol och mest regn samt upp till 7+ grader fram till den 22/12. Det lär väl knappast slå till och bli kallt och snö på två dagar. Julen kommer oavsett väder och jag ser fram emot att få öppna mitt paket från maken som enligt honom själv är ”den bästa jag kommit på ever!”. 🙂


advent4 luciamelvinstaffanmelvin

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!