Skriverier

Pillat lite igen

Kände att jag ville ha något nytt…igen…, men eftersom min tid vid datorn inte får bli för lång, fick det bli samma grund, men lite omkastande och ny färg. Kör på grått en stund. Får se hur länge det tar innan jag tröttnar. Grått har aldrig varit min grej.

I 2 dagar nu har jag haft vårkänslor, energin har runnit ut i fingerspetsarna och solstrålarna har kittlat min nästipp, men så idag var det åter molnigt och min energimätare tömdes totalt och fullständigt. Fick t.o.m. ta en tupplur, vilket jag inte gjort på länge. Okej, det kan väl hända att förra veckans influensa med bi- och pannhåleinflammation gjorde sitt för att däcka mig idag, men riktigt så slut tyckte jag inte jag var. Det är nog bara att inse att längtan efter vårsolen är stark just nu och de här dagarna bakom molnen får bli mellanlägen där orket kommer i andra hand.

Fick brev hem idag att mitt återbesök vid Jakobstads Arbetsklinik är framflyttat. Jag som sett så mycket fram emot att få åka upp till Österbotten igen! *suck* Nå, jag lär ju överleva, men just när våren kommer blir saknaden så stor. Saknar Nicke, Mia, Johnny, alla fina släktingar! Jag vill dit, helt enkelt! Och när jag vill ”nu” så är ”om 2 veckor” himla långt in i framtiden. Otålig?! Jag?! 🙂

Håller just nu på att slita mitt hår för att få igenom utökade timmar för min personliga assistent, men personkemin mellan oss och socialarbetaren är inte den allra bästa. Jag förstår att hon har ett arbete som kräver att lagar och paragrafer följs, men hon är oerhört dålig på att förklara sina grunder. Jag ifrågasatte vad hon grundat ett beslut på och fick till svar av henne ”för att du fått det beviljat förr”. Jag har jobbat som juristsekreterare. Jag behöver svar som ”p.g.a. det och det, tar jag det här beslutet, grundat på den här paragrafen”. Men icke. Den här damen kör med ”för att jag säger så”. Inte riktigt min grej, som sagt, men men, vi ska väl lyckas ta oss igenom det här utan att slita håret av varandra. Men handen på hjärtat, hittills har det varit catfight-varning på varje drabbning.

Nå, alla människor som kommer in i ens liv, gör det av en orsak och för att lära mig något. Så även denna gång.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!