EDS, Julkalendern 2012 - dag för dag

Dag 8 – Träning

Just nu är jag inne i en period som gör mig mycket frustrerad i kropp och själ. Jag vet att min kropp är för svag för att hårdträna och det hjärtat vill är just att köra hårt och bygga stora muskler.

För att hålla lederna på rätt, är det väldigt viktigt att ha vältränade muskler. MEN eftersom det inte går att bygga muskler när man har EDS, åtminstone inte med den muskulatur jag har, så handlar det om att hålla uppe stabiliteten och försöka upprätthålla muskelstyrka. SKIT, säger jag! Det är lixom en ekvation som jag inte får ihop med min vilja och mitt förnuft.

Så, hur tränar man? Det viktigaste är som sagt att hålla uppe stabiliteten. Mage och rygg är viktigt. Träning gärna varje dag, eller åtminstone varannan dag.

Vattengymnastik är skonsam och kan individanpassas och rekommenderas varmt av experter inom EDS.

Det viktiga är att undvika all träning som gör att man går i ytterläge och översträcker lederna. Det vill säga; träna hellre med böjda armar och ben än raka!

Gummibandsträning hemma och med gymnastikboll är ett bra och billigt alternativ, men kan vara lite väl tufft om kroppen är sliten till max.

Det allra viktigast är ändå att tänka på att man gör korta pass och ofta, istället för uttröttande och/eller mer sällan!

Ännu har jag inte hittat drömträningen, men den som söker, hon finner! …hoppas jag…

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!