Skriverier

Underbara lördag

Jisses vilken aktiv dag det har varit idag! Började morgonen med att skicka iväg maken på veckohandling. Skulle jag inte vara gift, skulle jag vackert få ansöka om hemhjälp för sådana sysslor. Medan han var borta började jag ställa i ordning altan på framsidan.


En början åtminstone. Än saknas planteringar och annat som gör den mysig, men möblerna är åtminstone på plats.

Efter att ha grillat korv till lunch, cyklade jag, Julina och Moalie iväg till en grannflicka som Moalie skulle leka hos. Väl hemma igen hjälpte Julina och Natalie mig att få i ordning lusthuset. Tjejerna bar ut möbler och dammsög bort alla döda flugor som fått sätta livet till av insektsspray och jag tvättade fönstren på insidan (i lusthuset gör det inget att resultatet blir haltande har jag bestämt). Satte även upp gardiner som varit på tvättning.


När jag hämtat Moalie (än en gång på cykel *pust*), åt vi mellanmål i lusthuset. Nicke hade vid det här laget åkt iväg igen. Denna gång för att döma en fotbollsmatch.


Sådana här fyra ljushållare smyckar väggarna i lusthuset.


När tjejerna gick ut för att leka i solskenet, passade jag på att stjäla till mig lite egentid med en kopp te och läsplatta. Mys!


Tjejerna, framför allt Natalie, är sugen på att lära sig agility, så vi räfsade en bit av gräsmattan och sen ställde jag i ordning mina hinder. Ska försöka lära dem hur man tränar, så kanske Stina får lite kul.

Precis när vi ätit middagen färdigt, svängde mommo och moffas husbil in på vägen. De har varit bortresta sedan påsk och njutit av semester i Europa. Lyckan var total och med ett glädjetjut utan dess like, kastade sig tjejerna på sina cyklar medan jag knatade iväg över åkern.

Måste ju räkna upp alla våra fina presenter:
Tjejerna – en hel hög med bl.a. schweizisk choklad och varsin glasängel
Julina – kläder
Natalie – handgjord ängel i halsband från Frankrike (tror jag) och fjärilsuppfödning (man beställer hem larver på posten som man sedan förvarar i ett nätbo så att man kan följa med utvecklingen till färdig fjäril)
Moalie – egen trädgårdsspade, blomknölar och bäst av allt: insektscity med fakta om mat m.m.(man fångar insekter, så som maskar, myror e.t.c. och låter dem bo några dagar i en speciell plastbehållare där de kan krypa runt)
Nicke – öl på ”tunna” från Österrike (om jag inte minns helt fel)
Jag – ekologiska vaniljparfym från Frankrike, mörk choklad
Hela familjen – ”riktig” olivolja, örtpåse, olivpasta och någon slags avokadopasta samt denna fantastiska schamanska örn som nu står på vår gård och vakar över oss


Verkligen älskar den!

Avslutar kvällen med kvalitetstid med Julina. Hon och jag ligger i soffan och ser på En prinsessas dagbok 2. Bara hon och jag.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!