Skriverier

Underbara söndag <3

Idag har det verkligen varit kvalitstid de lux! Stjärnstunder i mängder. En dag att leva länge på helt enkelt.

Vi började morgonen med att jag städade ur lusthuset. Snart, snart kan vi börja sitta där! Vi hade tänkt äta middag där idag, men trots infravärmarna räckte inte värmen till. Än är det för kallt, men som sagt, snart snart…

Nicke åkte till Eckeröhallen för att döma damernas final i PAF Åland Cup på liganivå nästan samtidigt som mina föräldrar och min äldste brorson dök upp på vår gård. Dessutom fick Julina en kompis hit till sig.

Ganska direkt, vid halv 12-12 tiden, bestämde vi oss för att fixa brasa ute och grilla korv till lunch. Sagt och gjort, vi tog vårt pick och pack och knallade iväg till pulkaberget här intill oss.

Julina och hennes kompis, Vilma, gick upp i berget och fotade lite medan resten av gänget åkte pulka och snowracer.


Natalie på väg ner. Tyvärr slarvade jag med inställningarna och hon bidde en aning suddig.


Moalie och min brorson Milian på väg ner i full fart.


Milian och mamma på väg mot brasan.


Julina och Vilma har kommit ner från berget och hittade istället ett intressant dike att fota. 🙂


Ayleen i full mundering för att a) inte äta all skit som finns runt om b) bränna sig i solen c) hålla värmen i skuggan.


Ayleen får njuta till fullo av solen en stund och slipper både munskydd och kläder.


Moalie och Natalie åker ner för att kolla till lille kusinen för att se varför han ligger kvar nere på pulkan. Det visar sig att mycket dragande av snowracern upp för backen och åkandet ner igen, har fått Milian bli en aning trött. Han höll på slumra till när tjejerna kom fram.


Moalie kopplar fast pulkan och drar upp snowracern med Mille på släp. 🙂


Liiite trött kille.


Trött, men lycklig!


Jag satte fårskinnet i pulkan, hämtade en liten kudde hemifrån och lät Milian mysa. Vi gick ett varv på åkern, han, jag och Ayleen. När jag stannade för att se om han somnat, lyfte han på huvudet och mumlande blunandes ”Mille inte tiga av”. Gulltrollet!


Han somnade sött och sov så gott tills vi tyckte det var dags för honom att grilla korv med oss andra.


Mums med korv, kakor och saft! Från vänster: Vilma och Ayleen, Natalie, Moalie och Julina.

Efter 3 timmar gick vi in till mina föräldrar och åt mellanmål. Tjejerna blev kvar där en stund medan jag gick hem till maken som kom hem från sin match. Det tog lixom stopp i mig där. Så när tjejerna kom hem och satt i Julinas rum och umgicks väldigt så där städat och lugnt, kunde jag riktigt känna hur trötta de antagligen var med tanke på hur mycket mer aktivitet de haft under dagen än jag själv.

Vilma blev hemhämtad efter att ha varit här i 5,5 timmar. Jag vet inte när någon av tjejerna senast haft kompisbesök så länge utan att det blivit strid mellan någon part. 🙂

Nicke och Moalie stekte plättar till middag medan jag själv satt och stirrade dumt på datorn och här sitter jag än! Det har verkligen varit en underbar dag. Kinderna hettar av solen och våren pulserar i kroppen, ja, eller om det kanske är kroppsvärk, vad vet jag.

Jag är så tacksam för dessa stjärnstunder i vardagen! Det är dagar som den här, som jag fyller mina depåer och bevarar djupt i mitt minne.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!