Trotsa tyngdlagen - Caroline Myss

Förnuftet är förnuftigt

Just nu läser jag Trotsa Tyngdlagen av Caroline Myss, eller rättare sagt jag började läsa den i somras när jag fick den av mamma i present, men plötsligt föll mitt intresse och jag kunde inte ens läsa en mening utan att tänka på annat. Jag satte undan boken och idag var det dags att ta fram den igen.

Jag tänker blogga om de frågor som uppkommer i boken.

* Söker du orsaker till det som sker i ditt liv?
Ja, mest hela tiden. Jag vill nästan alltid ha koll på varför något sker, vad orsaken är. Jag anser att allt sker av en orsak, men jag vill oxå gärna vet VAD orsaken är. Jag ältar lätt sönder saker i huvudet för att hitta svaren.

* På vilka områden i livet upplever du oftast behovet av en logisk förklaring?
Hm…logisk förklaring… Jag tror inte det behöver vara logiskt, bara det är en förklaring. Oftast vill jag, i de svåra stunderna, förstå varför saker och ting har skett. Det kan vara att förklaringen är tung att bära, eller svår att förstå, men en orsak till händelsens förlopp söker jag ändå alltid. Men en logisk förklaring, det var svårt. Jo, nu vet jag! När det gäller min hälsa vill jag nog ha en logisk förklaring. Min kropp reagerar som den gör, därför att…och sen vill jag förstå logiskt hur det kommer sig.

* Kräver din hälsa personliga lösningar? Det vill säga – har du någonsin burit på eller bär du idag på någon mental eller känslomässig oavslutad händelse för att du fortfarande vill veta varför det blev som det blev? Kan du ens hitta något svar? Om du tror att du kan det, fastställ vad som skulle krävas.
Garanterat är det så. Något bär jag på, eftersom just hälsan är något som jag alltid söker logiska förklaringar till. Jag skulle tro att det har att göra med min relation till min mamma. Vilken del av vår relation vet jag inte, men jag tror det påverkar tillitsbiten. Jag vet inte vad som skulle krävas för att avsluta den biten. För mig är tillit en så stor byggsten i alla relationer. Att kunna lita på den andra och känna att människan känner tilltro till mig. Jag har svårt att säga vad som skulle kunna avsluta det jag tänker på, men jag tror det skulle underlätta om vi gick helt nya vägar. Att börja om från noll och bygga på ny grund och med nya möjligheter, istället för att reparera det som varit. Att skapa något annat än mor och dotter relation. Jag tror mor och dotter relationen skulle bli stark i sig om den nya relationen användes som grund.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!