Trotsa tyngdlagen - Caroline Myss

Förnuftet krockar med intuitionen

* Vilka ursäkter erbjuder ditt förnuft för att du avsiktligt ska gå emot din intuition?
Det som oftast får mig att strunta i mina inre känslor, är nog när det finns en enklare väg som visat sig fungera för många andra. ”Det har ju gått bra när andra har gjort så här, och det är ju trots allt enklaste sättet.”

* Vilka omständigheter i livet kräver mest sannolikt en garanti innan du kan handla?
Sånt som berör det sociala livet. Att bli ensam, att stå utanför. Där behöver jag en garanti inom mig, att det verkligen är värt det. Barnens hälsa är oxå något jag behöver en garanti för, och på sätt och vis oxå min egen hälsa.

* Hur ofta sviker du din intuition på grund av oresonliga, ”förnuftsmässiga” skäl?
Inte så ofta. Jag går mycket på magkänsla. Ibland kanske lite för mycket. Jag kan spotta ut en vanlig värktablett, bara för att den känns ”fel”. Ibland får magkänslan mig att bli orolig, då söker jag istället garantier, ”vettiga” skäl, för att få grund till min intuition, istället för att lita på mitt inre. De gångerna har jag svikit intuitionen, även om jag i slutändan gör som jag först kände var rätt.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!