Skriverier

Sjukstuga

Nu har det blivit långt mellan inläggen igen, men vi har haft det lite kämpigt här hemma. Julina fick ju vattkoppor. Måndagen den 21 fick Moalie stegring och några prickar som kanske skulle kunna utvecklas till vattkoppor. Samma kväll hade Natalie julfest. Nicke och jag åkte tillsammans med mommo och Moalie medan moffa fick stanna hemma med Moalie och Julina.

För att fortsätta sjukstoryn… Natten till julafton började Moalie plötsligt kissa blod och hade väldigt ont när hon kissade. Efter att ha konsulterat akuten, så fick vi grönt ljus för att sova hemma och sedan komma in till sjukhuset på morgonen. Så juldagsmorgon tillbringade vi med att försöka ta urinprov. Det visade sig att hon hade kraftig urinvägsinfektion och fick penicillin. Läkaren tittade på hennes prickar och ansåg att det nog var vattkoppor. Eftersom tomtefar inte haft vattkoppor fick han vackert stanna utanför huset och lämnade över säcken på altan. Men julafton ska jag berätta mer om i ett senare inlägg.

P.g.a. all stress fick jag själv jobbigt med ångest och kommit och gått sedan julafton och som hela tiden ligger på lur under ytan och ger mig en rak höger nu och då när allt börjar kännas för körigt. Dessutom fick jag något återfall av diskbråcket och blev i sängläge i förrgår. Idag och igår har jag gått på kryckor utanför husets väggar.

Nå, för att göra en lång historia kort. Igår avslutade Moalie sin penicillinkur och idag fick hon hög feber, huvudvärk och blev mycket hängig. Eftersom jag funderade om det kunde vara urinvägsinfektion igen ringde jag sjukhuset. De kopplade mig vidare till akuten och summa summarum så har vi nu varit där och träffat den skitsnygge läkaren 🙂 som vi besökte när Moalie slog ut tänderna. Urinprovet visade inte urinvägsinfektion, men dock lite blod och proteiner i urinet, så vi ska ta ett nytt prov om några dagar och får svar på odlingen imorgon. Han kontrollerade nackstelhet och ögonreflexer samt öron och hals. När han tittade på henne hittade vi 2 prickar som kommit medan vi kört in till sjukhuset, så förmodligen är det vattkoppor denna gång. Det är bara att vänta och se och kontakta igen om det inte blir vätskefyllda prickar. Får som sagt se vad det blir av det, men jag misstänker nog vattkoppor eftersom urinprovet var relativt okej. Frågan är om det är ett återfall av kopporna eller om det helt enkelt inte var koppor förra gången.

Nu är det nattidags för mina barn och jag ska försöka få dem i säng nu. Ville bara skriva att jag nog lever och att allt är ganska okej, men tiden och orket räcker inte riktigt till bloggandet.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!