Skriverier

Julkonsert med Carola

Igår blev det inget blogginlägg eftersom jag glömde laddaren till datorn på jobbet och batteriet dog vid middagstid.

Maken och jag var på julkonsert med Carola igår. Hon sjunger ju jätte bra, men hon är nog bara skivartist för mig. Liveartisten Carola är inte mycket att hänga i julgranen. Det mesta handlade om att omvända alla i publiken till kristendomen kändes det som. Hon svamlade mycket, kunde påbörja en mening för att plötsligt börja prata om något helt annat. Hon var sliten i rösten och sjöng t.o.m. falskt en gång. Jag är väldigt tolerant och ser mig själv som troende, men inte ens jag kände mig bekväm i situationen. Det hade passat i en kyrka, men inte i en konsertlokal som Alandica.


Dålig bildkvalité eftersom bilden är tagen med min mobil och vi satt högt upp i publiken.

Någon julkänsla infann sig inte. Kanske har jag för höga krav efter att ha varit på Peter Jöbacks julkonsert för många år sedan, men han är verkligen i världsklass i jämförelse med Carola. Trist med sant.

Och med det lämnar vi konserten bakom oss.

Moalie är fortfarande hemma. Inte minsta tillstymmelse till feber, men lite snorig och röstpåverkad. Pigg och glad är hon. Tror hon får åka till dagis imorgon om hon inte blir sämre.

Ikväll blir det luciaövning med Tjudöflickorna som jag tränat. Det är sista repet innan uppträdandet på söndag. Det kommer att bli lika charmigt som alltid. Så härligt med dessa barn som verkligen älskar det de gör, alla med variationer av diverse röster och tonsäkerhet. Precis som ett luciatåg bland småbarn skall vara 🙂 Vi har från 4-14 år, men i år är det några 4-5 åringar, mest 7-7 åringar och någon enstaka äldre + lucian som går i åk 6. Julina och Natalie skall tillsammans sjunga en andra stämma i Adventstid och Julen är här medan resten av luciatåget sjunger melodin. Förra gången var många sjuka och det var manfall av den stora kalibern så jag och en av mammorna där fick hjälpa till för att få melodin att överleva. Ska bli spännande ikväll att se hur det går.

Just nu sitter Natalie, nyss hemkommer från skolan, och Moalie, nyss hitkommen efter att ha tillbringat 2 timmar med mommo, på mitt golv här i butiken och leker med PetShops. Jag hoppas det inte kommer någon kund nu sista halvtimmen, för då lär de få kryssa sig fram mellan alla dessa djur!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!