Skriverier

30-års fest

Den 18 juli hade jag 30-års fest på byagården vår, Karl-Ers.

Kvällen började med att jag bad alla ställa sig upp på led på ett rep som låg på marken. När alla stod på plats fick de ställa sig i nummerordning enligt födelsedatum med 1 januari längst till höger på repet och 31 december längst till vänster. MEN man måste hela tiden ha en fot på repet, vilket innebar att de fick klättra över och under varandra enligt eget tycke och smak. Tyvärr fångade jag detta endast på video och inte på bild.

Väl uppradade enligt datumordning, delade jag upp dem i lag. Nästa lek var en frågesport om mig.

Vissa var fnittriga som få. 🙂


Andra varvarde skratt och funderingar så det stod härliga till.


Och vinnarlaget, ja vinnarlaget bara ångade fram så det stod härliga till. Svägerskan tror jag stod för de flesta rätta svaren. 😉 Vinsten bestod av att duka av efter maten.

Sen stegade vi in och åt paj som jag och min älskade barndomsvän, Irene, bakat tidigare under dagen. Det var verkligen smarrigt och vi fick maten att räcka till, men det var inte med stora marginaler. 🙂

Efter maten var det dags för musiktävling. Maken spelade 20-45 sek/låt och till det fanns det frågor.


Uppdelade i lag fick de gnugga sina geniknölar och det både hurrades, surades och förtvivlades över frågorna. 🙂 Vinsten bestod av att plocka fram inför kaffe och tårta.

Min marrängtårta var som vanligt mycket populär och efter kaffet var det dags för nästa lek. Nu var det snurriga fotbollsmål på tapeten. På tid skulle de springa fram till en pinne som var nedslagen i marken. Med pannan mot pinnen skulle de springa 5 varv runt pinnen, springa fram till en fotboll som skulle sparkas i mål…duktigt snurriga blev de! 😀 Tyvärr fångade jag även detta endast på video, men jag lovar, det var askul! Vinsten då? Jo, vinnaren kommer att innan utgången av juli 2010 få tillaga middag med vår familj och förtära kalaet med oss.

Efter detta blev det umgänge och mys. Gänget sjöng ”Ja må hon leva” för mig så det ekade mellan väggarna. Sötnosar!


Intet ont anandes njöt jag av sången och hurraropen. Se vilka snälla och lugna pojkar som står där i bakgrunden!


Men så plötsligt brakar helvetet löst! Med stol och alltihopa bar de ut mig…


Och upp i luften hurrades jag 10 gånger, vilt fäktandes och vilt skrikandes ”JAG HAR HÖÖÖÖJDSKRÄCK!!”!


Här ser ni killgänget som pinade halvt ihjäl mig och själv är jag knäckande förskräckt! 😀

Resten av kvällen bestod av mysigt umgänge, spontansång och spontandans.

Det blev en underbar kväll och jag är så oerhört tacksam för att dessa människor är mina vänner! Ett extra stort tack till Johanna och Micke som helt av sig själva plockade bort från borden medan jag och maken vinkade av de sista gästerna. Vi blev båda oerhört förvånade och glada när vi kom in efter ett väldigt snabbt avsked och alla bord var tomma! Fantastiskt rart gjort!

En väldigt kul grej som vi körde under hela kvällen var dessa små uppdrag som låg under tallrikarna. Ingen visste vad den andra hade för uppdrag och förutom dessa var det då lappar med ”Du är befriad från uppdrag denna gång” här och var.

– Påpeka nu och då under kvällen att din bordsgranne har matrester runt munnen!
– Ta nu och då under middagen mat från din bordsgrannes tallrik!
– Avbryt och berätta om din semester nu och då under kvällen!
– Sträck dig nu och då över bordet så det stör din bordsgranne! Glöm inte att be om ursäkt!
– Fråga nu och då under kvällen om det inte ska sjungas något snart!
– Påannonsera tal någon gång under middagen, för att sedan konstatera att det var din bordsgranne som bett dig göra det!
– Be nu och då under kvällen om en skål för Miina!
– Be nu och då under middagen om att få låna din bordsgrannes kniv (OBS, ej din partners!)!
– Fråga ofta dina bordsgrannar vilket glas som är ditt!
– Berätta nu och då under kvällen för dina bordsgrannar om vilken storfiskare du är och vilka stora fiskar du fångat!
– Välj ut ett objekt som du nu och då under kvällen skall kommentera, om och om igen, för din bordsgranne. T.ex. en tavla, en av gästernas kläder, maten e.t.c.

Kan säga att det lockade till både gapskratt och t.o.m. tårar när det sakta men säkert gick upp för gästerna vilket uppdrag bordsgrannen hade, för att inte tala om maken som vred sig av skratt! 😀

Ja, det var en oförglömlig kväll och jag avslutar med att lista, förutom alla vackra blommor, mina fina presenter:
– Kvällens håruppsättning, presentkort på 2 timmars behandling hos min frisör, hårprodukter
– Specialdesignad kökshanduk, kontanter
– Presentkort på Zooarken
– Presentkort på Magique/Tyger och sånt/Fyndmixen
– 7 hallonbuskar
– Presentkort Godby Blommor, bok
– Stor bricka i trä, 6 djupa tallrikar

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Jenny säger:

    Tack för en supertrevlig kväll! God mat, kul program och superbra musik med gamla godingar. Kram

Tack för att du lämnar några ord till mig!