Skriverier

Sommar!

För mig blir det sommar 31 maj, oavsett väder. 31 maj fick vi alltid sommarlov när jag gick i skolan. Idag går de en vecka längre, men för mig är det 31 maj som är den rätta dagen.

30 maj hade dagis avslutning (men mina barn måste dessvärre gå 3 veckor till eftersom jag ska vikariera min pappa på VMP-group). Våra sessor var SÅ duktiga och sjöng med i alla sånger. Det var olidligt hett och jag hade stränga order om att de måste ha sina sjalar på sig för att inte bränna axlarna. Tur var nog det, för jag såg flera barn med röda axlar när programmet väl var slut. Tro det eller ej, men den här gången grät jag inte till Den blomstertid nu kommer. Gissar att det blir värre när vi ska sjunga den på Julinas avslutning i skolan. 🙂

Igår åkte vi till stranden för första gången. Den var oerhört dåligt uppfixad och på måndag är det jag som ringer kommunen och beodrar dem att laga sig dit. Gräset var oklippt, all gammal vass låg utspridd på stranden, rutchbanan låg på sanden omkullvällt och trasig. Så medan jag fotade, barnen lekte och hunden busade, krattade Nicke ihop den gamla vassen. Tillsammans drog vi sen upp lite vass eftersom det var lågvatten och perfekt att bli av med lite fanskap som annars sticker upp i vattnet. Som sagt, skärpning Finströms kommun!


Efter lite trugande rusade Freja rakt ut i vattnet…


…för att sedan tvärnita…


…och rusa tillbaka in igen med en jäkla fart!

Idag står bokföring och akvarievattenbyta på schemat för mig. Nicke ska gjuta flaggstången och sen ska han och flickorna bygga trädkoja har de bestämt. Misstänker att det blir en del studsmattehoppning för tjejerna eftersom vi köpte en sådan igår. Kan bara säga ”fy fan va tungt det är att studsa”! 😀

Nej, nu msåte jag ta tag i alla måsten. Klocken är redan 11 och halva dagen har snart gått. Ha det så bra i solen!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    Jaså, ni fick sluta så tidigt?
    Vi gick en vecka till vi.. typ nån gång 5-10juni fick vi sommarlov vad jag minns.

    Härligt med sommar värme ja. I morgon drar jag mot snöklädda toppar (ja, jag lär se på håll) då jag ska västerut på jobb några dagar. Såg ju toppar förra veckan med man var ju för dålig för orka fota.. 😀

  2. säger:

    Mwn du, studsmatta är jätte bra motion! Perfekt ju! Ella älskar att studsa, man får henne aldrig därifrån 🙂 Men hon är lite liten ännu för att vi ska köpa en till oss, hon får studsa när vi är borta. Men snart.

Tack för att du lämnar några ord till mig!