Skriverier

Juletid

Nu är julen över och lugnet har återigen sänkt sig över oss efter dagens kalasande. Efter julfriandet har vi nämligen kalas, eftersom Julina är född 27 december.

Men för att återgå till julen…
Vi hade en mysig jul, en annorlunda, men mysig jul! Tomten kom redan kl.14.30, vilket var helt underbart! Barnen var pigga och hade inte hunnit bygga upp en hysterisk spänning i sig som i vanliga fall skulle ha slutat i skräckslagna tårar. Dessutom hann barnen leka med leksakerna hela dagen och vår julafton blev betydligt piggare eftersom vi kunde ta kväll kl.20-21 istället för 22-23. 🙂

Tomten var helt fantastisk och jag kan VARMT rekommendera honom till alla ålänningar! Han tog sig verkligen tid för barnen! Han kom genom skogen, vilket barnen fick se, och han gick omkring ute på åkern innan han slutligen kom till oss. Han stannade flera gånger och vinkade, och…ja…han var verkligen jätte bra! Inte en tår kom från varken Moalie eller Natalie och de var båda ”redo” när tomten väl kom till oss. De tog honom t.o.m. i handen och hjälpte upp honom på terassen.


Här har tomten kommit fram till oss och har precis tittat i säcken så att han kommit till rätt hus. Båda tjejerna rusade ut på terassen och ska strax hjälpa tomten upp och in genom mammas och pappas sovrums terassdörr. 🙂

Julafton firade vi med mina föräldrar och mina bröder med respektive hemma hos oss. Maten hade vi uppdelad mellan oss och alla hjälptes åt att få maten på bordet. Juldagen firade vi hos mina föräldrar och åt middag där med samma gäng + Julina. På annandagen var tjejerna hos mommo och moffa medan jag och Nicke handlade och eftersom töserna inte hade lust att komma hem när vi kom hem, passade vi på att röja i deras rum. Julinas möblerade vi om i och i Natalie och Moalies gick vi hårt åt allt som vi inte anser att de har någon nytta av. Med andra ord fyllde vi en sopsäck medan de var borta. 🙂

Så är vi då framme vid idag. Tänk att jag för 8 år sedan födde min förstfödda. Att hon redan står här, 8 år gammal, min lilla, lilla tös. Börjar jag oxå bli gammal?!

Vi väckte tösen med kaffe på säng, bestående av smörgås (sött går inte att stoppa i dem på morgonen) och paket. Av oss fick hon en egen dator med internetuppkoppling (så nu har hon lärt sig msn:a 🙂 ), begagnad självklart, strumpor som hon önskat sig mer av, ett pussel och ett fotoalbum eftersom hon fick egen kamera när hon sålde jultidningar.

Kl.13-15 hade vi ”barnkalas”. 8 av Julinas kompisar kom på kalas och det var fullt ös. 😀 Jag gjorde det hela lätt för mig och bjöd på en hemmagjord glasstårta. Vi hade nämligen en tjej som är allergisk mot vete, en som är mot laktos, en som är mot nötter och en som är mot livsmedelsfärg. Det ni! Laktosen fick dock egen glass. Det är inte lätt att hitta nåt som ska passa så många som möjligt när man har att göra med sån hög med allergier! Det enda som fattades var typ allergi mot ägg och citrus. Ja, jösses. Popcorn fick de oxå, förresten! Nåja, barnen var ju nöjda och det är huvudsaken!


Julina vid matbordet.

Kalaset avslutades med skattjakt. Nicke klädde ut sig till sjörövare och övervakade det hela medan Peter (Julinas biologiska pappa) filmade. Under tiden bytte jag blöja på Peters yngsta dotter Corinne och sövde henne. 🙂 Nicke hade dessutom nyckeln till skattkistan på sig (vilket barnen fick veta först när de hittat kistan) och det hela slutade i vild jakt på Nicke!


Min snygging till make!

Skatten bestod av en påse chokladguldpengar till varje barn och diplom med orden ”Härmed intygas att XX tilldelats titeln PIRAT AV SOLÄNGEN. Trots många hotande faror visade Pirat XX prov på mod, styrka och uthållighet!” Diplomet var självklart laminerat och skrivet på ett pergament.

Julina var stormförtjust!

På kvällen kom sedan närmaste släkten, så totalt var vi 13 personer på kvällen. Nu har som sagt lugnet lagt sig över Solängen igen och jag känner att luften nästan gått ur mig. Det är skönt att bara sitta här i soffan och se hur stormen drar i julgranen utanför. Här inne är det varmt och skönt. Tröttheten omsluter mig och jag är så stolt över min underbara familj. Jag älskar er så himla mycket, N, J, N och M!

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. Stort grattis till eran 8-åring!! Stora tjejen. De blir stora alldeles för snabbt… Ebba fyller ju 11 år nu den 7 januari, knappt så jag fattar det men det värsta är ju att jag själv inte blir yngre precis… ser förvånad ut

  Men vilket jätte härligt kalas ni ordnade med pirat och skattjakt, förstår att det uppskattades.

  Ha ett riktigt Gott nytt år nu och hoppas att nästa år ska blinga lycka och frid till er.

  kram!

 2. Trevligt att läsa om er jul och fødelsedagsfirande! Hon verkar vara en driftig tjej, egen kamera och pc redan 🙂 .

  ((Kramar))

 3. Kikar in för att önska er alla en riktigt god fortsättning på 2008.
  Och ett stort stort GRATTIS i efterskott till Julina på 8-årsdagen!
  Lilla gumman 🙂 Och så SÖT hon är Miina!!!

  Stor varm kram till er alla!
  //Jesssica

Tack för att du lämnar några ord till mig!